tisdag 2 juni 2015

Mopedtjuven

Annonsen:

Mercedes Sprinter 316 CDI med Palfinger kran -03

Omlackerad för två år sedan, Ny ruta december, Hel rekondad december, Drag, Kran, Rotorljus, Farthållare, C-lås, Servo, Cd-Radio, Överdragsklädsel, Gummimattor, Asr ( Anti-spin), Diesel värmare (med tid ur)

En mycket fin Sprinter både invändigt och utvändigt, bör ses och provköras (går mycket bra).

För mer info ring 0703-xxxxxx.
Svarar ej på mail!

Pris exklusive moms. Pris: 105000 kronor---

Från mig till thomasxxxxx@live.se

Hej där!
Mycket intresserad av din sprinter. Skulle kunna funka perfekt till min verksamhet. Har en Dodge Ram Van för närvarande men det är ett väldans bök med lastning och lossning. I synnerhet som det är viktigt att snabbt lasta och komma iväg. Hur mycket klarar kranen?

Vill gärna komma och prova. När passar det?

Bästa hälsningar
Kaj

---

Från thomasxxxxx@live.se till mig:


Hej Kaj!

Kran lyfter:
På 1.20m lyfter den 990kg, 1.9m lyfter den 600kg, 2.70m lyfter den 400kg, 3.5m lyfter den 300kg. Det passar när som helst att komma och titta på den. Bara att ringa 070-3900315 när du kan.

Med vänlig hälsning - Thomas!

---

Från mig till thomasxxxxx@live.se

Perfekt!
Jag kan tänka mig att provköra den imorgon alternativt söndag. Vore bra om jag kunde göra ett snabbtest när jag ändå ska ut på ett jobb, för att se att den kommer funka som den är tänkt. Gärna så sent som möjligt. Så kan jag reka i närheten av dig lite tidigare på dagen. Hur låter det?

300 kg på 3,5 meter låter perfekt. Det rör sig vanligtvis inte om särskilt tunga grejer. 

Befinner mig tyvärr i en mobilfri zon och har svårt att komma loss för att ringa. Hör av dig så fort som möjligt så vi kan komma överrens via mejl så tar jag mig till en telefon innan jag åker till dig. Ok?

Bästa hälsningar

Kaj

---

Från mig till thomasxxxxx@live.se

Hej Thomas!
Ska till Köpenhamn nu och göra en leverans. Kommer att ha 105.000 i kontanter med mig hem och räknar med att vara hemma igen runt 19-20. Funkar upplägget som jag mailade dig igår?

Mvh, Kaj


---

Från thomasxxxxx@live.se till mig:


Hej Kaj!
Mellan 19-20 passar bra med provkörning och visning av sprintern.
Men efter klockan elva nu på förmiddagen nås jag endast på mobiltelefon (0703xxxxxx) då jag ska i väg och inte har tillgång till dator då. Om du ger mig ett nummer jag kan ringa eller om du ringer mig.

Priset är 105.000kr plus moms det vill säga att den kostar 131.250kr. Kan inte släppa den för 105.000 inkl. för det finns flera intressenter och skicket på bilen är så fint. Vet inte riktigt vad du menar med att göra ett snabb test, men självklart kan du prova att lasta med kranen här på plats.

MVH - Thomas

---

Från mig till thomasxxxxx@live.se

Hej Thomas!
Sitter i bilen påväg ner till Köpenhamn nu. Har tyvärr endast tillgång till dator med mobilt internet. Tappade min smartphone förra veckan och det är minst tre veckors leverans på den nya.

Jag kan inte göra ett snabbtest så tidigt på kvällen. Vill helst försöka vänta till efter midnatt, då mängden riskmoment reducerats avsevärt. Dock kan jag åka och börja reka för att hitta ett lämpligt testobjekt i närheten, direkt när jag kommer hem, så att vi bara kan åka och göra ett litet quick & dirty-test. Låter detta bra?

Jag arbetar med att exportera mopeder, motorcyklar och en och annan permobil till Danmark. De går som smör där. Danskarna fullkomligt älskar att köra runt på fordon från Sverige. Det verkar ligga nån slags prestige i det. Hittills har jag som sagt åkt runt med en Van, men det är både tungt och begränsande. Räknar med att kunna växla upp min verksamhet avsevärt med din Sprinter. Kranen öppnar upp helt nya möjligheter. Därför är jag väldigt intresserad. Ok exkl. moms alltså. Tyckte väl att det lät extremt billigt. Tänkte nästan att det rörde sig om stulen tyskimport. Rätt vanligt. Men priset är bra ändå och jag är riktigt taggad.

Maila mig när du är hemma igen om upplägget passar. Annars försöker jag bara dyka upp vid 23-snåret. Ok?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från thomasxxxxx@live.se till mig:


Hej Kaj!
Åker inte riktigt än, blev uppskjutet.

Tyvärr så kan vi inte åka i väg och göra ett test, det som vi kan göra är att ses, du provar bilen, besiktigar den, och om du måste prova kranen med en moped så har vi två stycken mopeder här som du kan prova med. Din exportverksamhet förhindrar inte en affär på bilen. Sen vad du gör med bilen efter att du köpt den har vi ingenting med att göra.

Den tiden som vi kan ses är mellan 18.00 - 20.00, senare än det går det inte.
Hoppas även att det funkar för dig med.

MVH - Thomas

---

Från mig till thomasxxxxx@live.se

Hej Thomas!
Nu är jag klar med leveransen och ska börja ta mig hemåt igen. Ok försöker hinna till 20. Får ta en chansning att köra en tidig ripp. Förstår att du menar väl och att jag kan testa på dina moppar på gården men det är inte riktigt samma sak. Jag vill veta hur den funkar i action. 


Jag tänker mig att jag ska snappa en jävel som står lite oåtkomligt i en trädgård eller kanske på en balkong om vi kör hyreshusvarianten. Fattar att du inte vill lämna bilen i främmande händer så du får gärna följa med. Och du kan vara lugn. Har hållit på med det här i snart tio år utan att åka dit. Skulle en situation uppstå har jag alltid med mig kylspray, slägga och bultsax.

Vad säger du om det upplägget?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från thomasxxxxx@live.se till mig:


Hej Kaj.

Vi kan tyvärr inte göra så, kan inte vara med på något sånt. Det som vi kan göra är en vanlig bil affär annars så blir det ingenting. Vi har fler spekulanter som har hört av sig i eftermiddag.

Blir lite för överväldigande för oss det här.

MVH - Thomas

---
1 kommentar:

  1. Det ser ut att det har genomgått allvarliga förändringar, men det är fortfarande en klassiker! Att komma in i det rymliga bilutställningsrummet känner du evigheten. En massiv dörr stängs med en lätt rörelse, en pålitlig motor startas försiktigt. Jag gillar den här motorn från lastbilar och minibussar mest. Dessutom är Sprinters förbättrade ekonomi nu uppenbar. Reservdelar https://www.bildelar-online.se/ till Sprinter Jag köper här. Du vet hur du hittar originaldelar på nästan samma sätt.
    För att utesluta risken för felaktig inköp eller inköp av en defekt reservdel och relaterade problem är det lämpligt att registrera på platsen för en pålitlig stor webbplats och en betrodd leverantör.

    SvaraRadera