måndag 5 mars 2012

"Överraskingen" till kommunpolitikerna i Karlstad

Annonsen:
Fina askar/lådor till presenter/förvaring
Nya och superfina exklusiva askar/lådor

Stabila och rejäla, vacker struktur i mörk chokladbrunt, mått: 26,5 x 26,5 x 4 cm

Användningsområde: fin presentförpackning till dig som driver butik eller varför inte som förvaring för t.ex. papper, foton, pyssel, smycken m.m.

Köpta till min chokladbutik, men då jag inte längre har behov av dem säljes de till högstbjudande med förköpsrätt till fler. Finns ca 200 st kvar och det ligger 33 st i varje låda (se bild nr 1).

Inköpspris: 18 kr per styck inkl. moms. Vad bjuder du?


---

Från mig till lisaxxxx@telia.com:

Hej Lisa!
Kaj heter jag och jag bor i Karlstad. Jag ligger för närvarande i fejd med miljöförvaltningen angående en sanitär oangelägenhet rörande en granne och dennes gris till hund. Skulle därför behöva runt 75-100 stycken av dina presentboxar. Omgående. Vad sägs om 20-25 kronor stycket?

Hör av dig fort.

Bästa hälsningar
/Kaj


---

Från lisaxxxx@telia.com till mig:

Hej Kaj, låter inte alls roligt med fejden. Jag förstår inte riktigt hur lådorna kan hjälpa dig med detta(?), men jag tackar för ditt förslag, och att du hörde av dig så snabbt. Jag satte in annonsen igår och du hör av dig redan idag och snabba affärer ska premieras så jag nappar på ditt förslag. Du får köpa 100 st för 2.300 kr (23 kr/st), då blir jag av med dem snabbt och du har fått dem till ett riktigt bra pris, hur låter det?

Vi hörs!
Lisa

---

Från mig till lisaxxxx@telia.com:

Hej Lisa!
Nej det är beklagligt hela historien. Min granne har en Mastiff-hane som heter Nils Poppe III (men han kallas för Nippe) och har för ovana att springa in på min tomt så fort han ska tömma sin tarm. Detta gör han ca fem ggr/dag. Jag uppskattar att det rör sig om i runda slängar två liter avföring per lass. Har samlat upp bevismaterial i Big Pack-förpackningar sedan i slutet av oktober som jag staplat ute i garaget.Jag har vid upprepade tillfällen försökt prata med min granne, men han säger sig vara för fri uppfostran och att det är en konflikt jag får reda ut med Nippe. När jag kontaktade miljöförvaltningen för en utredning sa de att det föll under allemansrätten och att de inte kunde göra något åt saken. Därför känner jag mig tvungen att kräva ut min hämnd som du säkert förstår?

Och det är här dina askar kommer in i bilden. Jag tänker mig nu att genomföra en massivt riktad DR-kampanj mot samtliga kommunpolitiker, deras familjer och eventuellt deras fem närmsta grannar. Jag tänker fylla presentkartongerna med Mastiff-bajs och skicka som en liten "surprise" på posten. Totalt kommer jag kanske att behöva 200-250 askar men får av ekonomiska själ börja med 100.

23 kr/låda låter rimligt. Kan jag få ner styckpriset till 20 kr jämt om jag köper 200 st?

Hör av dig asap

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från lisaxxxx@telia.com till mig:

Jag har själv en hund och skulle bli vansinnig över det du beskriver, fast jag är hundägare! Synd att du inte kan prata med grannen, det bästa skulle ju vara om han/hon tog sitt ansvar för “bajs-surprisen” låter inte så värst trevlig, men jag förstår på dig att du är mer eller mindre desperat ....?!?

Så klart du får köpa 200 för 20 kr styck, totalt 4.000 kr om jag med säkerhet vet att du vill ha dem för nu har ett par till hört av sig, men du var ju först och har första tjing.

Vi hörs igen!
Lisa

---

Från mig till lisaxxxx@telia.com:

Alltså, jag är ju inte oresonlig. Hade han haft en tax hade det ju inte varit ett lika omfattande problem om du förstår vad jag menar. Ja, du har helt rätt jag är desperat. Bra. Tack för att du stöttar mig med bra rabatt och pepp. Det kommer ju såklart att bli ett jävla liv i media så jag tänkte förekomma "stormen". Därför sitter jag nu och filar på en pressrelease. Har skrivit att jag genomför den kontroversiella "kampanjen" i samarbete med Lisa xxxx som drivit chokladbutiken "????". Vad heter din butik? Behöver ett namn så att det blir rätt. Skriver även att jag är tacksam för ditt stöd och så skulle jag gärna vilja ha ett citat där du uttalar dig positivt om mitt tilltag. Kanske det om att du själv är hundägare men ställer dig på min sida? Har du någon pressbild?

Hur gör vi med frakten. Skickar du dem till mig? Eller vill du hellre leverera dem personligen?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från lisaxxxx@telia.com till mig:

Hej igen Kaj!

Jag kan inte stå bakom din “bajs-surprise” då jag, som jag skrev i förra mailet, inte tycker det är en trevlig idé, även om jag förstår på ditt mail att du är desperat.

Det är för mig självklart att hundägare tar ansvarar för det ens hund gör, men då jag inte är insatt i ditt ärende kan jag inte uttala mig i det, som du säkert förstår.

Jag känner till ett par personer på Miljöförvaltningen, om du vill kan jag försöka ta kontakt med dem.

Om du fortfarande är intresserad av lådorna finns de i centrala Kil. Jag har tyvärr ingen möjlighet att leverera dem.

Hör av dig så snart du kan då jag har andra intresserade på g.

mvh

Lisa

---

Från mig till lisaxxxx@telia.com:

Hej Lisa!
Ursäkta att jag inte svarat. Har legat lite på latsidan sedan jag skickade pressreleasen. Men nu rör det på sig lite. En reporter från Expressen skulle vilja komma och intervjua främst mig men även träffa dig. När funkar det för dig? Jag gjorde så att jag tonade ner ditt engagemang som du ville. Jag skrev helt enkelt bara att du gett mig en bra deal på lådorna, att du inte tycker idén är särskilt trevlig men att du supportar mig fullt ut och tycker att de där miljöförvaltarsvinen samlat på sig till det här själva.

Tog ett citat från ditt mail också och det verkar ha tagit skruv för nu vill de göra ett reportage om det. Förstår om det blir bökigt för dig att komma loss så jag kan ta på mig att föra din talan. Ok?

Planerar att göra detta lagom till Alla hjärtans dag så nu behöver jag nästan få till lådaffären också. Hur stor plats tar de?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från lisaxxxx@telia.com till mig:

Hej igen Kaj!

Oj, nu har det allt gått överstyr hela “affären”.

Så fort jag förstod vad du tänkte använda lådorna till skulle jag avstyrt det hela, miss från min sida.

Jag förstår av dina mail att du, vilket jag skrivit tidigare, är desperat, men jag supportrar inte dina idéer och jag tycker inte att “miljöförvaltarsvinen” samlat på sig till det här själva. Har du fått den uppfattning så har du missförstått. Jag tycker däremot det är tragiskt att du inte har kunnat prata med först och främst grannen och därefter med ansvarig tjänsteman respektive politiker. Har du rätten på din sida kunde du istället drivit frågan vidare och om du inte har rätten på din sida kunde du ju kontaktat Expressen för att påvisa hur fel lagen är och vad du som granne tvingas stå ut med. Det du nu planerar står jag inte alls bakom, så är du snäll och skickar namnet på reportern så kontaktar jag honom/henne snarast för att avstyra min inblandning i detta.

mvh
Lisa

---
---

Här greps Kaj av dåligt samvete och beslutade sig för att säga som det var. Lisa visade sig vara en genuint snäll och trevlig person som dessutom hade både självdistans och humor. Vi hade en fortsatt trevlig mejlväxling efter att sanningen hade uppdagats.


---
---

Från mig till lisaxxxx@telia.com:

Hej Lisa!
Du har varit en riktig kämpe. En fantastisk människa. Förlåt mig, jag har bara skojat med dig. Jag vill inte köpa några lådor, jag ska inte skicka några otrevliga överraskningar till några politiker och jag har inte ringt expressen...

Du kan vara lugn. Jag driver bara en sajt som heter busmejl.se. Jag mejlar på annonser och beter mig knäppt. Ofta uppstår humor. Alla mejlväxlingar är anonyma.

Hoppas du inte tar illa upp utan kan se det roliga.

/Kaj (heter egentligen något helt annat)


---

Från lisaxxxx@telia.com till mig:

Du jäkla galne busare. Jag har tänkt att antingen skojar du med mig eller så är du en desperat rättshaverist. Redan efter ditt första mail sökte jag och fann ingen Kaj Andersson i Karlstad, hmmmm ...

Nä, du har inte varit så himla rolig att ha med att göra, idén var ju “skittgalen”samtidigt har jag känt att jag ville hjälpa dig, om du nu hade varit en desperat rättshaverist alltså.

Kan du inte ge dig tillkänna, du vet ju vem jag är, vem är du?

Idag hade jag faktiskt tänkt ringa Expressen för att kolla om du hade haft kontakt med någon där, men då behöver jag inte det alltså, jaja, tack för det!

Vilken jäkla “skithistoria” du. Nu ska jag gå in och titta på din bussida, och du kan gå in och höra mig sjunga om du vill på www.xxxx.se

I vårt “prat” blev det väl inte så mycket humor, eller?

Hör av dig igen, du galne busare, vill gärna veta vem du är ju
Ha det!
Lisa

---

52 kommentarer:

 1. Anar jag en annalkande romans månntro:) Nästan läge för en dejt?

  SvaraRadera
 2. GÅ PÅ DEJT KAJ!

  SvaraRadera
 3. Haha, den här var riktigt, riktigt, riktigt kul! Nog uppstod det humor alltid! /Simon

  SvaraRadera
 4. Henrik: mmm det kommer mer

  anonym: nej det anar du inte.

  simon: haha tack du.

  SvaraRadera
 5. "Kan du inte ge dig tillkänna, du vet ju vem jag är, vem är du?"

  "Hör av dig igen, du galne busare, vill gärna veta vem du är ju Ha det!"

  Jag är en usel romantiker men till och med jag begriper att hon stöter på dig.

  SvaraRadera
 6. Får hålla med ovanstående talare, visst finns det något där! Trodde aldrig att Blocket kunde fungera som en dejtingsajt men är det någon som ska lyckas med det så är det väl Kaj. Dock vill jag minnas att jag läst på flera ställen att Kaj kilar stadigt. Jag skulle dock gärna se en liten kommentar från Lisa här också, hon verkar ju vara en fantastisk människa på alla sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses! Tänk att en bajsbrun mailkontakt kan tolkas och få en rödbrun nyans av romans. Tyvärr måste jag göra alla er romantiker besvikna, men "Kaj, du glömmer väl inte att skicka boken!" / Lisa

   Radera
  2. Haha där fick ni svar på tal pojkar!

   Lisa: Haha, du är rolig du. Självklart glömmer jag inte. Du är med på shortlisten.

   Radera
 7. Men TÄNK OM HON HADE RINGT EXPRESSEN! Haha, tänk om hon hade ringt och frågat efter reportern som skulle skriva om mannen med bajslådorna.. Det hade varit fantastiskt. Men det var detta också, för nog uppstod humor alltid.

  SvaraRadera
 8. Bra gjort Kaj, skönt att du har ett samvete också :) läser din blogg med glädje.

  SvaraRadera
 9. Riktigt skönt bus och Lisa är grym. Men Kaj... det heter olägenhet. En stor del av ditt signum och mycket av humorn kommer från dina oväntade fintar och språkliga överlägsenhet. Det har varit ett flertal klavertramp på sistone, nu när du inte uppdaterar så ofta så måste du avsätta tid till korr.

  Förlåt gnället - för jag gillar din sida skarpt!

  SvaraRadera
 10. Detta kan vara grunden till en ny grej för dig Kaj, gå all in på romantiken, börja med att du vill köpa något skräp och sen vänd det hela till en kärleksförklaring till säljaren, gör allt för att få till en dejt :)

  SvaraRadera
 11. Bravo! Denna var kul!

  SvaraRadera
 12. Busighet med inslag av empati som pricken över "i", bra hög nivå. Gillas!

  SvaraRadera
 13. Bump, bump.... Hoppas du lägger upp nytt snart!

  SvaraRadera
 14. Skrattar mig redlös!
  Ödmjuk bugning, satan va bra.
  Nästa så jag vill sälja något på blocket, så man kanske "råkar ut för en Kaj".

  Svarade ofta på Nigeria brev förut för längre stördare konversationer... Var sugen igen nu!

  SvaraRadera
 15. Skrattar mig redlös!
  Ödmjuk bugning, satan va bra.
  Nästa så jag vill sälja något på blocket, så man kanske "råkar ut för en Kaj".

  Svarade ofta på Nigeria brev förut för längre stördare konversationer... Var sugen igen nu!

  SvaraRadera
 16. Och så levde de lyckliga i alla sina dar...! <3

  SvaraRadera
 17. Kollar varje dag efter nytt inlägg!

  SvaraRadera
 18. Inga nya inlägg på g?

  SvaraRadera
 19. Vafalls! Har du gett upp eller?

  SvaraRadera
 20. Nu får du faktiskt sätta upp någon information om du tagit en paus. Sjukt dåligt med uppdateringar och info.

  SvaraRadera
 21. jätte kul! fast du borde krydda mer!! :D

  SvaraRadera
 22. Vart har du tagit vägen Kaj-killen?!! =/

  SvaraRadera
 23. Nu kan man nog plocka bort den här bloggen från sin favorit för den verkar nerlagd och det är liksom ingen id'e att spara och titta in då och då för att se inget har hänt. Bye bye Kaj det var kul så länge det varade.

  SvaraRadera
 24. Eller hur? En uppdatering vore val i alla fall pa sin plats tycker jag?? Eller?

  SvaraRadera
 25. Vad händer Kaj?! Är bloggen nerlagd? Besvikelsen är monumental varje gång man går in för att återigen se att ingen uppdatering gjorts..

  SvaraRadera
 26. Älskar alla dessa mejl som Kaj skriver! Ramlade över en bok i förra veckan som jag tror många som älskar Kaj skulle gilla. Det är en bok som heter Tyghunden Snuff - konstiga mejl och osannolika svar". Boken består av en massa busmejl som en rad svenska företag och myndigheter fått ta emot samt deras svar! HELT underbar bok!

  SvaraRadera
 27. Hej på er alla!
  Tack för alla påhejningar. Kul. Jag funderar på att dra igång det här projektet igen. Det är ju sommar och allt :) Vad säger ni? Ska vi säga så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore ju minst sagt på tiden!!

   Radera
  2. Det vore ytterst uppskattat! Tack på förhand och ha en bra sommar!

   Radera
  3. JA! Det sager vi!!

   Radera
  4. Jaaaa!! Vaffan! Har ju vart inne å undrat när det kommer något nytt :)
   Go Go Gooo!

   Radera
  5. Ja, det tycekr jag.

   Radera
  6. Snacket om comeback verkade bara vara tjusigt prat... Lägg ner eller ta dig i kragen OMG!!!

   Radera
  7. Har gått en månad snart kom igen... :(

   Radera
 28. Jag tror att Kaj är så upptagen med Lisa att han inte hinner skriva några fler...

  SvaraRadera
 29. Precis - Kaj är ju kär som fan ju!!! :-D

  SvaraRadera
 30. kom igen uppdatera !

  SvaraRadera
 31. Vi vill se mera kaj!!!!!!!!

  SvaraRadera
 32. Åh fan denna blogg har jag glömt att radera då inget hände längre. NU BYE

  SvaraRadera
 33. Vi väntar fortfarande!

  SvaraRadera
 34. Kaj, var i helvete håller du hus? Jag behöver din humor!

  SvaraRadera
 35. Men det var väl ett jävla gnäll! Killen kan väl inte kräma ur sig roligheter på beställning heller! Jag väljer att tro på min inre bild... Att i detta nu stryker han runt på Blocket i sin fearmobile och väljer ut ett lämpligt offer ;-)

  SvaraRadera
 36. Nu tar jag bort busmejl från bokmärkesfältet! Har gått in varje dag i över ett års tid med hopp om uppdatering (ok, kanske överdrev lite men, kanske en gång i månaden). Hejdå Kaj. Det var kul så länge det varade.

  SvaraRadera

 37. neat! I got a IMVU credits code and it worked! I got it at http://imvucreditsgenerator.com

  SvaraRadera
 38. Viktorostergren@gmail.com lol

  SvaraRadera
 39. Dags att dra igång några busmejl tycker jag, varit rätt tomt här på sistone.

  SvaraRadera