lördag 11 februari 2012

Psion 5mx

Annonsen:
Psion 5mx
Köper Psion 5MX, behöver denna för en specialapplikation. Har 19 st liggande med trasig flatkabel. Datorn måste fungera. max 400kr. Inte intresserad av andra modeller än 5mx. Kontant betalning. Inte intresserad av tillbehör. Har otroligt mycket datatillbehör liggande. Bytesaffärer kan göras.

---

Från mig till robert@xxxxx.se:

Hej Robert!

Jag har exakt vad du söker. Jag vet inte om fyra hundra duger men jag är villig att byta. Vad kan du erbjuda?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från robert@xxxxx.se till mig:

Hej!

Jag har hur mycket dataprylar som helst, alla tänkbara sorters sladdar minnen i drivor (alla tänkkbara sorter) Jag har UPS aggregat (som är sjyssta) tangentbord, möss you name it.

Jag har även återförsäljarstatus på www.xxxx.se

Varför jag säger 400kr för en Psion är för att det är vad kabeln kostar som går av när man viker upp den. har 19st med detta fel. Mne det är lite meckigt att byta.

Hör av dig, 0705-xxxxxx, var bor du nånstans?

/Robert

---

Från mig till robert@xxxxx.se:

Hmm, njae jag vill inte byta mot en massa sunkiga datagrejer. Tänkte nåt mer rejält. Typ en värmepistol, vinkelslip, ryamatta eller kanske en hantelsats typ. Annars får det nog bli cash.

Ursäkta att jag frågar, men varför envisas du med att köpa en tjugonde Psion 5mx när du vet hur jävla värdelösa de är. De är dessutom lika omoderna som tagelkalsonger. Du vet väl att ett tecken på vansinne är att göra samma sak om och om igen, men förvänta sig olika resultat?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från robert@xxxxx.se till mig:

Inga sunkiga grejer, det mesta är helt nytt i obrutna plasförpackningar.

Nja, stämmer inte riktigt. Det enda som är värdelöst med psion är att kabeln går av efter cirka 1 års hårt användande. Det är ett fabrikationsfel. Jag har haft Psion sedan 1992. Finns ingenting som slår den, startar direkt, har ett suveränt tangentbord som ingen annan dator har. Jag har provat allt, fanns det något på marknaden så skulle jag köpa det. Oavsett pris. Nokia hade en telefon en gång som hette comunicator men det var fortfarande för små tangenter. Alla andra telefoner på marknaden är kass, löst tangentbord är inte ett alternativ.

Det sms program jag använder i min psion komunicerar med min telefon infrarött, jag har samtliga sms jag skickat/tagit emot sedan 1995 (sökbart). Psionens adressbok program slår det mesta i snabbhet, de var långt före sin tid. Psion ligger bakom symbian som är det mobiloperativsystem som gäller idag. Tråkigt att ingen gör en dator som psion med rktigt tangentbord utan lull-lull.

Har du en Psion 5mx, tala om vad du ska ha, är den så värdelös som du säger är det väl bättre med en 500dring än att bara ha den liggande. Var bor du?

/Robert

---

Från mig till robert@xxxxx.se:

Skitsamma, jag vill inte ha en massa datagrejer som ligger och dräller. Finns inget värre. Det påminner mig om att du även kan få med en massa extrautrustning och reservdelar etc till en billig peng. Det rör sig om allt från tangenter och kablage, till minnen och en jättefrän väska/hölster till Psion. Intresserad?

Ok, jag fattar. Du diggar Psion 5mx. Där går våra åsikter isär. Vem fan vill förresten spara sms från 1995? Blir inte mycket roligare att läsa "glöm inte mjölken, puss" och "tja, ses på torget kl fem" etc bara för att det är skrivet på teknikantiken. Eller du kanske bara skriver helt fantastiska sms där du luftar nya teorier om svarta hål och eller löser gåtan med Higgs partikel? Vad vet jag.

Visst du kan få den för en femhundring. Absolut. Ville bara förklara för dig att det är gammal skit vi snackar om så att du inte känner dig lurad. Den är i alla fall knappt använd.

Förresten. Du sa att du provat allt på marknaden och att du skulle köpa oavsett pris. Har du hört talas om apple? De har rätt smäckra produkter.

Ska jag skicka Psionen eller vill du komma och titta?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från robert@xxxxx.se till mig:
Jupps, ingenting med vettigt tangentbord. Bara massa krimskrams med appar och pappar.

Var hålle du hus???

/Robert

---

Från mig till robert@xxxxx.se:

Inget vettigt? Har du sett Macbook Air eller? Du är ingen renässansman direkt va? Du måste ju bara ha någon form av diagnos, som du envisas med att sitta där med en gammal stenålderspryl, bara för att det är så skönt tangentbord och bra adressbok. Vem fan bryr sig om adressbok idag egentligen. Tråkigaste appen. Och varför har du sparat de andra nitton du har förbrukat förresten? Du säger själv att de har ett fabrikationsfel. De flesta andra människor hade tänkt "oj det här var rätt kass, en sån jävel köper jag inte igen". Jag köpte min när det låg i tiden men du måste vara den enda som fortfarande använder den. Jag får nästan lust att smacka min egen i backen bara för att rädda dig från ditt eget vansinne.

Men klar fem hundra sitter ju inte helt fel i juletider. Jag bor i Skövde. Ska jag lägga skiten i en Jiffy och posta den till dig?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från robert@xxxxx.se till mig:

MacBook Air är helt värdelös. För stor att ha i innerfickan, går inte starta upp på en sekund. Ömtålig, drar batterier. MacIntorsk är överhuvudtaget riktigt skräp, snacka om att bli pålurad...

Hjälper en fotograf ibland i STH och de befinner sig helt i sin egen värld. Samma med tidningsredaktionerna, när de måste ha saker att fungera ställer de dit PC burkar. (FTP servrar, filservrar etc allt är riktiga prylar inget MacIntorsk)

Jag har sparat de andra 19 för att kabeln som går av kan man byta, men den kostar 40pund (en helt ny konstruktion gjord av en entusiast på Royal Airforce, de använder nämligen psion ab flera orsaker främst säkerhetskäl) Tycker dock att det är lite dyrt med 40pund.

Tack, jag fick dock tag i min 21a idag J En kille på Kinnarps hittade en i en byrålåda på jobbet och blev helt själaglad för 400kr. Tråkiga var att han slängde 6st för några år sedan.

Stoppade i batterier, mitt 1GB flashkort och på 2sekunder var allt igång. Alla program, all data sedan 1992. Ingen konfiguration, inget installerande.

Men den här komemr väl kanske gå sönder också vad det lider. Men 400kr är mitt pris
Hör av dig om du är i FKP får du 400kr cash. Vi kan synas på Shell.

/Robert

---

Från mig till robert@xxxxx.se:

Ok. Så du har redan köpt. Jag ska till falköping på lördag. Om du är intresserad kan du komma till tågstationen kl 13. Så kan du få titta på när jag drämmer den i backen. För du kan glömma att du får den för 400 pix. Vet du hur bra Psion 5mx är eller? Typ världes bästa dator. Tusen spänn eller tusen bitar? Du väljer.

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från robert@xxxxx.se till mig:

Gör som du vill.

/Robert

---

Från mig till robert@xxxxx.se:

Det kan du ge dig på Robbert!
13 på lördag it is!

/Kaj


---

8 kommentarer:

 1. Haha... Tror jag dör... Skitkul :-)
  Men vad händer om du stöter på "fel" person med dina haha försynta mail :-)

  SvaraRadera
 2. "Du måste ju bara ha någon form av diagnos".

  Jag skrattade så tårarna rann! Helt underbart!!!

  SvaraRadera
 3. Tusen spänn eller tusen bitar! Obetalbart! :)

  SvaraRadera
 4. "Vet du hur bra Psion 5mx är eller? Typ världes bästa dator. Tusen spänn eller tusen bitar? Du väljer."
  Helt plötsligt blir det en utpressningssituation! Hahah, det är så vackert!

  SvaraRadera
 5. Gråter i fikarumnet. ..

  SvaraRadera
 6. Jasså minsann! Ni kan gråta/skratta hur mycket ni vill på min bekostnad. psion Serie 5MX är en av de bästa prylar som finns. Makalöst att ingen gåt vidare med detta utan håller på med app & papp och meningslösa saker som ingen behöver.
  Kom igen när ni vet vad ni pratar om!
  Robert robert@allberg.com

  SvaraRadera
 7. detta är en av de löjligaste bloggar jag läst.... visst den var kul att läsa för den är unik och anorlunda det kan jag inte säga emot men så sjukt barnsliga inlägg.... Känns typ som verket av en 14-15 åring :D jag har beslutsångest nu... TACK!!!!.... ska jag eller ska jag inte fortsätta läsa? :/

  SvaraRadera
 8. #10 juli 2012 09:35
  Duscha - du luktar illa! TACK(!!!!)

  SvaraRadera