tisdag 22 november 2011

Rehableksaken

Annonsen:
Bellino aktivitets träd
I mycket gott skick. Med 2 tillhörande bollar.
Hatten går att ta loss och användas separat.


---

Från mig till martin.xxxx@live.se:

Hej!
Kaj heter jag. Är intresserad av aktivitetsträdet. Har nyligen återhämtat mig efter en stroke. Har fått rådet av min doktor, att rehabilitera med hjälp av pedagogiska leksaker. Tycker att ert aktivitetsträd verkar perfekt. Är det kvar? Kan du beskriva vad man kan göra med det. Snälla hjälp mig. Kan hämta det ganska omgående.

Mvh Kaj


---

Från martin.xxxx@live.se till mig:

Hej Kaj.
Med trädet kan du spela toner på tre st tangenter, lägga in bollar högst upp som åker en kana neråt och dra en figur längs en slingerbana.

Mvh Martin

---

Från mig till martin.xxxx@live.se:

Hej Martin!
Det låter bra det där du. Intressant med tonerna eftersom hörseln är ett viktigt sinne. Kul med bollarna också som jag tolkar används för att öva upp finmotoriken? Och den fasta banan är väl mer grovmotorik då eller? Låter bra det. Kan behöva ett par rejäla genomkörare i varje register. Så jag köper gärna aktivitetssvampen.

Kan vara bra om du skriver kvitto på den, så att jag kan dra av det som en rehabiliteringsutgift. På så sätt får jag ju även papper på mina två års reklamationsrätt som jag kan utnyttja om jag mot förmodan inte skulle bli helt återställd. Det är inga konstigheter va?

Fråga: Är trädet mycket använt? En ägare? Tjejkörd?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från martin.xxxx@live.se till mig:

Hej igen.
Jag kan absolut skriva ett kvitto. Med reklamationsrätt antar jag att du menar gentemot Landstinget eller rehabiliteringscenter?

Trädet är inte alls mycket använt. En ägare, tjejkörd.

Mvh Martin

---

Från mig till martin.xxxx@live.se:

Låter bra allt. Nej reklamationsrätten gäller ju som bekant även begagnatmarknaden. Jag kan ju inte gärna köpa en rehabprodukt av dig som sedan inte fungerar. Men det är inga konstigheter. Om den mot förmodan inte skulle fungera så kräver jag pengarna tillbaka, plus eventuella merkostnader som förlorad arbetsinkomst och administrationsavgifter. Men det det är väl ingen skit du säljer antar jag, så det borde vara lugnt. Eller?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från martin.xxxx@live.se till mig:

Ok...

För det första är det en leksak för barn från 2 till 3 år och ingen rehabprodukt. Den är fullt fungerande och absolut inget skit! Dessutom är jag en privatperson och du köper en produkt av mig i befintligt skick (detta skrivs naturligtvis in i ett ev. kvitto). För det andra så tror jag inte för ett ögonblick på att det finns en reklamationsrätt på 2 år för en privat begagnatmarknad, jag tror inte ens att det finns någon reklamationsrätt om det inte kommer överens mellan parterna.

Jag har bestämt mig för att inte sälja till dig och om detta inte är ett dåligt skämt så önskar jag dig lycka till med att hitta någon annan produkt som du kan använda till din rehabilitering.

Mvh Martin

---

Från mig till martin.xxxx@live.se:

Martin.

Med all respekt. För dig kanske det är en leksak för barn. För mig är det vägen tillbaka ur det svarta fängelsehål av ångest som jag har levt i sedan stroken. Bellini brukar vad jag förstå inte vara skräp. Dock kanske du borde ta och plugga på konsumentköplagen som även innefattar dig som säljer saker privat och visst går det att reklamera rehabutrustning i upp till två år (i vissa fall tre) från det datum det säljs, såvida det inte är något fel på produkten vid försäljningstillfället. Detta gäller både nya och begagnade produkter.

Jag vill absolut köpa av dig och förstår inte varför du ställer dig avog till mig. Har du problem med människor med funktionsnedsättning? Jag vill isåfall upplysa dig om att det inte är smittsamt. Dessutom faller det under diskrimineringslagen och jag tror inte att någon domstol skulle se milt på hur du behandlar mig.

Jag har bestämt mig för att jag köper trädet av dig i alla fall, även om det är mot mina principer att göra affärer med människor med den typ av människosyn som du har. Måste helt enkelt prioritera min hälsa före mina principer den här gången.

Så, när passar det att jag kommer?

Bästa hälsningar
/Kaj


---

Från martin.xxxx@live.se till mig:

Hej.

Konsumentköplagen gäller mellan 2 parter där den ena köper en produkt för privat bruk av en näringsidkare. En näringsidkare är enligt Konsumentköplagen 1§ 6st:

"näringsidkare: en fysisk eller juridisk person som handlar för ändamål som har samband med den egna näringsverksamheten. Lag (2002:587)."

Jag är inte en näringsidkare och således gäller inte konsumentköplagen.

I det fall en privatperson köper en produkt av en annan privatperson gäller köplagen.

Det går inte att komma ifrån att den produkt jag säljer är ämnad till att vara en leksak för barn mellan 2 -3 år. Här tar jag stöd av Köplagen 17§ 2st punkt 1 och 2:

1. vara ägnad för det ändamål för vilket varor av samma slag i allmänhet används,
2. vara ägnad för det särskilda ändamål för vilket varan var avsedd att användas, om säljaren vid köpet måste ha insett detta särskilda ändamål och köparen har haft rimlig anledning att förlita sig på säljarens sakkunskap och bedömning,


Jag kan inte garantera att den produkt jag säljer kommer att vara lämplig till det särskilda ändamål du efterfrågar. Därför kan jag inte med gott samvete sälja aktivitetsträdet som något annat än just en leksak. Tyvärr.

Jag har absolut inga problem med, som du uttrycker dig, personer med funktionsnedsättning och jag anser att ditt uttalande om smittsamt är nedlåtande och oförskämt.

Jag hoppas och tror att du kommer att finna vad du söker någon annanstans samtidigt som jag önskar dig all lycka med din rehabilitering.

Med vänliga hälsningar

Martin

---

Från mig till martin.xxxx@live.se:

Du var då en riktig paragrafryttare du. Men visst köplagen är, som du själv hänvisar till, tydlig i sin sin definition. Således:

1. Aktivitedsträdet är ämnat för min rehabilitering. Som jag påpekat flera gånger nu.

2. I och med att läkare föreskrivit pedagogiska leksaker tolkar jag det som att trädet i mitt fall är ämnat för just rehabilitering. Jag har varit tydlig med detta och därför kan du inte frånskriva dig ansvar för alla andra funktionsområden än barnleksak.

Detta är min tolkning och jag misstänker starkt att nämdemännen i en civilrätt går på min linje.

Jag håller med. Det var oförskämt av dig att insinuera att jag bär på en smitta och kränkande att du vägrar sälja till mig för att jag har en funktionsnedsättning. Det är inget jag rår för och det kan hända alla.

Förstår inte varför du vill försvåra för mig att bli återställd? Varken du eller resten av samhället tjänar på det. När kan jag komma och hämta rehabträdet?

Mvh Kaj


---

Från martin.xxxx@live.se till mig:

Bäste Kaj.

Jag delar inte din uppfattning av de två punkterna men min vilja till att argumentera har helt försvunnit. Du har gått för långt när du hotar mig med rättsliga påföljder som det inte finns någon grund för. Jag önskar dig all lycka och framgång i din rehabilitering.

Nu ber jag dig högaktningsfullt att sluta kontakta mig.

Mvh Martin

---

Från mig till martin.xxxx@live.se:

Nu tycker jag vi slutar med de här barnsligheterna. Håller med om att det gått överstyr. Det är ju faktiskt bara en barnleksak vi pratar om. Vi ses. Du får pengarna, jag får leksaken. Behöver ju inte vara krångligare än så kan jag tycka.

Funkar det någon gång ikväll?

Bästa hälsningar Kaj

Ps. Glöm inte skriva kvittot som vi pratade om


---

17 kommentarer:

 1. Hahaha :D " Jag håller med. Det var oförskämt av dig att insinuera att jag bär på en smitta" så klockrent! :D

  SvaraRadera
 2. Haha... åh jag kände hans frustration och jag älskar att han gick in i lagbokens paragrafer.

  SvaraRadera
 3. haha av någon anledning tyckte jag det roligaste här var hur han i detalj förklarade trädets tre funktioner, och sedan "Kan behöva ett par rejäla genomkörare i varje register".

  Och att han trots frustrationen som finns mellan raderna klarar att uttrycka sig vänligt.

  SvaraRadera
 4. Haha, du behöver en rehabgrej för motoriken, men klarar av att skriva på små tangenter : ) jaja, den var rolig för att han skrev så bra! :)

  SvaraRadera
 5. TIPS -> "underbart plåtskåp" http://www.blocket.se/eslov/Industri_vintage__underbart_platskap_37391313.htm?ca=23_2&w=0

  SvaraRadera
 6. http://www.blocket.se/eslov/Pacemaker_60gb___Portabelt_DJ_System_37376800.htm?ca=23_2&w=0

  SvaraRadera
 7. köpt en vagn tre dagar tidigare som de säljer för att den inte får plats i bilen...

  http://www.blocket.se/eslov/Bozz_Allround_syskonvagn_36278182.htm?ca=23_2&w=0

  SvaraRadera
 8. Jag tyckte att din busmejl var roliga i början men detta som handlade om rehab-leksaken var ju inte ens kul eftersom personen du "lurade" inte ens ballade ur eller blev lurad. Därför tyckte jag att hans svar var roligare än ditt försök denna gång.

  SvaraRadera
 9. Jesper - och jag tycker att du verkar vara en tråkig typ på krogen!

  SvaraRadera
 10. Kul sida till en början, nu verkar de inte trilla in nått nytt så ofta.

  SvaraRadera
 11. Hmmm händer liksom inget kul längre nu. kanske du skulle ta till hjälp av nån så det blir fart på bloggen.

  SvaraRadera
 12. Han är kanske bara inne i en liten "downperiod" just nu, det händer alla bloggare. Jag tycker allas vår vän Kaj gör helt rätt, det är bättre med lite glesare inlägg som är riktigt bra än att han spottar ur sig ett par om dagen bara för att han känner att han "måste". Det måste dessutom krävas en hel del jobb att få fram ett bra busmail, jag misstänker att minst 8 av 10 förmodligen inte ens svarar. Jag kommer i alla fall fortsätta kika in här någon gång om dagen. Kaj, hoppas motivationen och inspirationen snart infinner sig igen!

  SvaraRadera
 13. Ha ha ha! Kaj, du är ju för fan helt störd!

  You go, man!

  SvaraRadera
 14. Kollar efter updates varje dag!! Brådska dock inte som föregående talare skriver.

  SvaraRadera
 15. Samma här
  Men nu börjar jag fan bli orolig för Kaj, Tänk om nåt busmejls offer kidnappat honom :/

  SvaraRadera
 16. Hej på er. gött att ha ert stöd. Har haft mycket att stå i på sistone. Ska dock försökea komma igång här nu.

  SvaraRadera
 17. Den här var rolig till en början men tappade rejält på slutet. Sista repliken hade gott kunnat strykas – Martin var värd att få sista ordet.

  SvaraRadera