onsdag 9 november 2011

Examensprojektet

Annonsen:
Bra present Lasse Åbergsglas
säljer 13 ölglas för
17 snapsglas för
2 vinglas för
1 snapsbutelj
2000 kr

Maila ej ring, Jonas


---

Från mig till jonasxxxx@hotmail.com:

Vilken samling du har där Jonas.

Jag tar rubbet. Är ledsen att jag inte kan åtlyda dina instruktioner men jag var ute och rullade hatt förra helgen och då blev jag av med min mobil så jag måste köpa en ny och få ett nytt SIM-kort från Telenor. I alla fall. Jag känner hur det spritter till i mig när jag ser så mycket Lasse Åbergsglas på en och samma gång. När kan jag komma och hämta?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från jonasxxxx@hotmail.com till mig:

Hej!
Det är bara att komma och hämta dom. Vi är hemma idag måndag efter kl 16
eller på tisdag och onsdag efter kl 16. Vi bor lite utanför Boxholm ca 12 km
Var kommer du ifrån? Så jag kan beskriva vägen.
Mvh Jonas

---

Från mig till jonasxxxx@hotmail.com:

Hej igen!
Sådär. Nu har jag hyrt en filmkamera för höghastighetsfilmning. Ska bara köpa ett rejält brännbollsrack också, så kan jag komma och hämta din lilla samling. Det är så att jag pluggar fjärde året på Konstfack i Stockholm och har planerat att i mitt examensprojekt, under temat "Orgasm", krossa en stor mängd Lasse Åberg-"konst" i slowmotion. Kan knappt vänta på att få känna hur det känns att riktigt gå loss och pulverisera denna skamfläck till konstyttring i en konstyttring. Fattar du metavärdet i det?

Hur hittar jag om jag kommer med bil från Stockholm? Kan komma imorgon om det är ok?

Har du förresten nåt mer i samma serie eller likvärdigt? En chansning bara, med tanke på att du har så vulgärt mycket av Lasse Åberg, så ligger det ju nära till hands att du köpt på dig en del av Ulrika Hydman-Wallien också. Har jag rätt?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från jonasxxxx@hotmail.com till mig:

Hej!
Kul att dom kommer till användning=O)

Om du kommer från stockholm så åker du E4 söder ut till mjölby, där tar du andra avfarten till rv 32 till Boxholm.

Har du tillgång till telefon när du närmar dig Boxholm kan vi mötas där. Om inte, så tar du andra avfarten till boxholm från rv 32 följer skyltar mot Malexander ca 6km från boxholm sväng vänster mot xxxx, kör 6km. sen är det ett rött hus på vänster sida med en husvagn på parkeringen.

När tror du att du kommer?

Mvh Jonas

---

Från mig till jonasxxxx@hotmail.com:

Hej hej
Har svårt att komma loss idag. Funkar det imorgon eller fredag?

Ja det ska bli ett sant nöje att mosa skiten. Får jag fråga, hur kommer det sig att du har så mycket Lasse Åberg-glas? Bär du själv ansvar eller vem i din närhet har velat skada dig så? Och har du även lite Ulrika Hydman-Wallien att kasta in i potten? Skulle bli ett fint möte. Du nämnde också en husvagn. Skulle man kunna göra nåt kul med den tror du? Allt för konsten.

Mvh Kaj


---

Från jonasxxxx@hotmail.com till mig:

Hej
Fredag går bra att komma och hämta glasen. Imorgon har vi besök av vänner. Vet inte vem Ulrika Hydman-Wallien är. Så jag tror ju inte att vi har nåt med henne.
Ses på fredag
Mvh Jonas

---

Från mig till jonasxxxx@hotmail.com:

Nä, då har ni nog inget med henne. Det är hon som målade vederstyggliga ansikten och tulpaner på glas och porslin och lurade på en hel generation svennar sin skit via DUKA-butikerna. Googla. OM ni har något tar jag gärna det med. Angående husvagnen. Tror du att vi kan filma i den? Hade varit ett extra lager av konstnärligt svennebananmeta. Att utplåna svennekonst i svennemiljö för den elitistiska konstens skull. *Ryser*

Om det funkar i morgon så behöver jag veta det så att jag ser till att fixa kameran och all kringutrustning som ljud, belysning etc.

Bästa hälsningar
/Kaj

---

Från jonasxxxx@hotmail.com till mig:

Hej
du kan hämta glasen imorgon efter kl 16 00.
Förstår inte riktigt vad du menar med husvagnen. Men den är till salu. Den kostar 28000.
Mvh Jonas

---

Från mig till jonasxxxx@hotmail.com:

Hej igen!
Ursäkta sent svar men har varit lite under isen på sistone. Är bi-polär och har mina ups and downs. Men nu är jag upp igen och ser att glasen finns kvar som tur är. Vad jag menade med husvagnen var att jag skulle vilja hyra den på plats när jag ändå kommer ner. Tänkte jag köper lasseåbergskiten och gärna annat tacky porslin om ni har. Sedan radar jag upp allt inne i husvagnen, riggar kameran, sveper ett helrör absint, en karta roppar och väntar in vreden. Sedan går jag loss. Städning kan vi snacka om. Vad säger du om det upplägget?

Kommer bli en fantastisk konstinstallation känner jag. Spännande. Hur ser veckan ut för dig? Hör av dig raskt är du snäll.

Bästa hälsningar
/Kaj


---

Från jonasxxxx@hotmail.com till mig:

Hej
Vill du köpa glasen så kan vi mötas upp nånstans
ring för tid och plats.
Jonas

---

Från mig till jonasxxxx@hotmail.com:

Hej och hurra!
Ja jag kommer hem till er. Husvagnen står väl ändå på er tomt? Hur mycket kan jag hyra den för som vi pratade om? Typ 200-300?

Ska verkligen gå loss.

Mvh Kaj


---

Från jonasxxxx@hotmail.com till mig:

Hej
Nej vi vill inte låna eller hyra ut husvagnen.
Vi är inte intresserade av något annat än att sälja glasen.

---

Från mig till jonasxxxx@hotmail.com:

Men vaa?? Ni har ju mer eller mindre lovat. Jag har fixat hi-speed cam och allt. Förstör nu fan inte mitt konstverk era klåpare.

Ok en femhundring för husvagnen. Då har jag varit rejält bussig. Ska vi säga så?

Kaj


---

Från jonasxxxx@hotmail.com till mig:

Det blir ingen affär. Glasen är ej längre till försäljning.

---

7 kommentarer:

 1. Haha.... skulle vilja se det konstprojektet!!
  Hatar både Lasse Åberg glas och Ulrika Hydman-Wallien glas kreationer!

  Fantasktisk bra som vanligt=)

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt! Outständig feenomenalt! Genialiskt!
  Jag går på KF och blev sjukt sugen på att sno din idé. Har även jobbat med Ulrika HV och målat de fördömda tulpanjävlarna på glas.. Hämnd!

  SvaraRadera
 3. "Sedan radar jag upp allt inne i husvagnen, riggar kameran, sveper ett helrör absint, en karta roppar och väntar in vreden."

  Haha, underbart!

  SvaraRadera
 4. Det här var riktigt vasst! Snubben hade inga problem med att du skulle förstöra glasen, bara det inte skedde i hans husvagn! :-)

  SvaraRadera
 5. Helt fantastiskt! Keep up the good work.

  SvaraRadera
 6. anonym: Haha. ja jag med. vill också se det. Har vi ett hopp i sofia nedan månne? :)

  Sofia: är detta sant? Har du varit med och målat HV-grejer? Fy fan vad roligt isåfall. Kul att du gillar idén. Bjud in mig till vernissaget :)

  Wagner: haha tack.

  anonym: haha nä det var kul. att han inte hade några problem med att de skulle förintas. han ville bara ha deg :)

  Bobdob: tack. Ska försöka.

  SvaraRadera
 7. Jag jobbade när jag var ca 20-21 år på ett lager med att packa hörselkåpor, bits, mejslar, smörjoljor och annat skit till verkstäder och liknande verksamheter. Handlade dom för över ett visst belopp så fick dom snapsglas med Lasse Åbergmotiv. Det är den nivån jag tycker att hans konst ligger på.
  Jag stör mig lite på hans uppmärksamhet han får på sina förvanskningar av Disneys vackra konst.

  SvaraRadera