måndag 21 november 2011

Den superproffessionella bilhandlaren

Fick ett tips från en läsare som berättade om sin kamrat som skulle sälja sin Golf och tydligt hade deklarerat att han var less på blocketprutare. Ett perfekt uppdrag för Kaj.

---

Annonsen:
Golf 1.6 -00
* besiktad och skattad i juli
* ny broms högerbak, nya fjädrar och nytt batteri
* rök- och djurfri
* AC
* två uppsättningar av sommardäck
* airbag förare och passagerare
* c-lås
* dimljus
* servostyrning
* stolvärme fram
* tonade bakrutor
* mp3-stereo

Ej vinterkörd i mina ägor. Finns självklart stenskott på huven och en spricka i framruta, men bilen är i bra skick ändå.

Maila ett svar och jag återkommer till dig om du verkar seriös. Inget svar från mig = oseriöst mail från dig enligt mitt tycke.

Finns annonsen kvar så finns bilen kvar.

Priset är redan putat och klart eller ett "sista pris" som vissa vill uttrycka det.


---

Från mig till svempa_xxxx@hotmail.com

Hej där!
Fin bil du har där. Riktigt sugen på den. Skönt med fast pris också. Inga otydligheter. Hatar prutare. Sålde just min egen pärla en opel astra från 94 och som de prutades. Riktiga bonnaläppsprutningar. Uppskattar därför disciplinen i din annons. Proffsigt. Arbetar du inom det militära månne? Vill ha bilen, har ett par frågor bara om det är ok?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från svempa_xxxx@hotmail.com till mig:

Hej Kaj

Av en drös mailsvar på annonsen var ditt mail klart mest utstickande med din anekdot och antagande. Kul!

Vad vill du fråga?

/Sven, han som kan tros peka med hela handen

---

Från mig till svempa_xxxx@hotmail.com

Hej Sven!
Det var roligt att höra. Verkligen en fin bil du har där. Förstår att många vill ha den.

Tänkte fråga två saker. Är det några cigarettmärken i bilen, typ i sätena eller så, eller äcklig gul nikotinbeläggning i taket? Isåfall är jag inte intresserad. Tål inte röklukt.

Sedan skulle jag vilja fråga om det är ok att komma och provköra den lite snabbt? Jag litar såklart fullkomligt på dig, att den är i fint skick och allt, men det är ändå en grej jag helst vill göra innan jag lägger en massa tusingar på ett fordon. När passar det dig?

Jag kan egentligen när som helst. Bor i Sumpan så det är ju lätt att ta sig till dig.

Hör av dig fort.

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från svempa_xxxx@hotmail.com till mig:

Hej igen.
I bilen återfinns varken cigarettmärken eller nikotinbeläggning i taket. Det går fint att provköra bilen vardagskvällar eller i helgen.

Mitt nr: 070-xxx xx xx

/Sven

---

Från mig till svempa_xxxx@hotmail.com

Vad bra. Tänkte nästan det. Du verkar vara en man med mer karaktär än så. Men ville ändå fråga för jag ser ner på människor som röker. Har ingen respekt för deras svaghet. Och så är de äckliga i mina ögon. Nog om det.

Vad bra. Jag skulle gärna få affären ur världen så snabbt som möjligt. Passar ikväll eller imorgon kväll bäst för dig?

Bästa hälsningar
/Kaj


---

Från svempa_xxxx@hotmail.com till mig:

Ikväll eller imorgon är upp till dig. Kommer två intressenter ikväll.

/Sven

---

Från mig till svempa_xxxx@hotmail.com

Ok. Ikväll får det bli då. Vill ha den med en säkerhet på 99%. Bara formalia.
Vilken adress?

/Kaj


---

Från svempa_xxxx@hotmail.com till mig:

Vilken tid? OKQ8-macken i Kungsängen blir mötesplatsen, du får eniro:a den.

/Sven

---

Från mig till svempa_xxxx@hotmail.com

Bra! Vet var det är tror jag. Jag kommer göra så att jag skickar min vän Ibrahim Abdennabi. Han kommer först att provköra den enligt ett litet program där han checkar av 15 olika testmoment. Därefter, om bilen håller måttet, går han mer "hands on" in i själva prisförhandlingen. Ibbe är ett proffs som brukar sköta mina bilaffärer med väldigt gott resultat. Han har arbetat 12 år som förhandlare/medlare i väpnade konflikter med terrorister i mellanöstern. Främst Libanon och Palestina.

Han kommer att betala cash. Vilken tid ska jag säga till honom?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från svempa_xxxx@hotmail.com till mig:

Haha är du allvarlig nu?

---

Från mig till svempa_xxxx@hotmail.com

Hej Sven.
Ja klart jag är allvarlig. Vad menar du? Har fått tag i Ibbe nu och han undrar om det passar att ni möts ikväll vid 22 eller senare? Han var iväg på ett annat gig nu. Annars imorgon?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från svempa_xxxx@hotmail.com till mig:

Imorgon får det isf bli.

/Sven

---

Från mig till svempa_xxxx@hotmail.com

Godförmiddag Sven!
Nu har jag snackat med Ibbe. Han sa att han kommer att ta med sig 15000 kr cash till OKQ8 enligt överenskommelse. Där börjar förhandlingen. Är det en bemannad mack? Isåfall står Ibbe för kaffe och kanelsnäcka sa han. I annat fall kan han ta med termos men då får du stå för bullarna. OK?

Jag önskar dig lycka till i förhandlingen. Förhoppningsvis blir vi båda nöjda i slutändan, men jag skulle inte räkna med det.

Bekräfta detta upplägg är du snäll.

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från mig till svempa_xxxx@hotmail.com

Hej Svempa!
Kaj här igen. Har inte hört från dig så jag sa till Ibrahim att ta din hemadress istället (hittade den på eniro). Han sa att det passade nästan ännu bättre för han ligger i en tung megaprutning, as we speak. Han åker hem till dig någon gång under kvällen. Han ville bara hem emellan och duscha av sig, samt peppa med lite energidryck och trycka en snabb powerbar innan.

Låter det bra? Jag sa att jag inväntar svar från dig men att om jag inte hört något innan kl 17 så får han agera på egen hand.

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från svempa_xxxx@hotmail.com till mig:

Hej Kaj
Trevligt att Ibbe bjuder på fika! Kan han ta med lite extra till min vän, Chuck, som jag kommer att med?

Chuck har lång erfarenhet av knivskarpa förhandlingar med Delta Force samt att roundkicka dryga bilförhandlare i Texas. Hoppas även på en lyckad förhandling, vi sa 60 000 kr va?

/Sven

---

8 kommentarer:

 1. Svens sista kommentar om Chuck är underbar!!

  SvaraRadera
 2. hahaha tung megaprutning

  SvaraRadera
 3. Bästa förstamailet någonsin!

  Resten av konversationen var naturligtvis också rolig, men förstamailet var högklassigt!

  SvaraRadera
 4. Sven kunde peka med hela handen. Kul dialog hela vägen!

  SvaraRadera
 5. Ja, den var riktigt bra! Mycket på grund av att du verkat hitta en jämlike :)

  SvaraRadera