måndag 3 oktober 2011

Drömsoffan

Annonsen:
Reclainer 3-sits soffa + fåtölj
Dax för flytt så nu är det dax att göra sig av med reclainer soffan + fåtölj.

Se bilder.
Soffans båda yttre säten fälls ut.
Pris 2200


---

Från mig till danielxxxx@gmail.com:

Hallåååe!
Är det här en drömsoffa eller är det en drömsoffa? Fan, den där måste jag bara lägga vantarna på. Ett riktigt moderskepp till soffa. Hur länge har du haft den? Hur är det med mittpartiet, varför är det inte utfällt?

När kan man hämta?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från danielxxxx@gmail.com till mig:

Hej,

Jag har haft soffan i 6-7 år. Dessvärre är det bara de yttre sitsarna som är utfällbara.

Kan hämtas ikväll efter 19 dock så är det ett riktigt as att bära och vi bor naturligtvis på 3:e våningen utan hiss så du bör ha med dig en polare eller 2.

---

Från mig till danielxxxx@gmail.com:

Härligt!
6-7 år är ingen ålder på en soffa. Varför funkar inte mittpartiets utfällningsdel? Har ni slitit ut den eller är det designerna som valt att rita in en så kallad "grisaplats" (inte helt ovanligt)? Visst efter 19 skulle kunna funka. Tror inte det är några problem. Jag klarar nog att forsla ner soffan själv. Sticker till garaget nu och monterar takräcket.

Var bor du?

Bästa hälsningar
Kaj


---

Från danielxxxx@gmail.com till mig:

Det är en sk. grisaplats. Soffan väger bly. Det är en stålställning inuti för reclainer delarna samt att dessa inte är helt fixerade vid lyft.
Soffan väger som en mindre stridsvagn.

Adressen är xxxxgatan 3B i Mölndal

---

Från mig till danielxxxx@gmail.com:

Ah, en grisaplats :( Fattar inte varför de gör så med ett sånt mästerverk. Visst är det konstigt? Varför ska en sittare behöva vara utan the full recliner-experience liksom? Fattar att den inte är gjord av balsaträ, men jag tränar på gym så det ska nog gå bra. Annars hjälper du mig väl? Är skinnet i god kondition annars? Vad har du behandlat det med?

Mvh Kaj


---

Från danielxxxx@gmail.com till mig:

Vet inte vad tanten har behandlat den med. Finns lite spår av användning men inte så att den är helt slut.

Visst kan jag hjälpa men har du möjlighet att få hjälp så ta den.

---

Från mig till danielxxxx@gmail.com:

Hey hey, vänta nu lite. Tanten!? Är det en gammal kärring som haft soffan? Och när du pratar spår av användning hoppas jag verkligen att det inte rör sig om x-rated användning. Det skulle inte kännas fräscht.

Har tyvärr inga vänner som kan hjälpa mig. Jag har skadat högerarmen lite men har full kraft i den vänstra (min bästa hand) så det borde inte bli några problemos. Skönt att veta att du bär ner den åt mig i värsta fall.

Nu är takräckena på. Fåtöljen borde gå in i bilen. Har en Dodge Ram Van. Skulle det funka närmare niotiden? Ses.

/Kaj


---

Från danielxxxx@gmail.com till mig:

Tanten = frun.
Niotiden funkar och användning är normalt användande under ett par år.

Jag kan hjälpa till och bära men själv fixar jag det inte.

---

Från mig till danielxxxx@gmail.com:

Ok, du gillar äldre kvinns. Fattar. Inget fel i det antar jag, om båda är med på det, men själv föredrar jag yngre eller i värsta fall hyfsat jämnåriga damer. Med normalt användande menar du vanligt sittande va?

Ett vilt antagande. Grisaplatsen är minst sliten då eller?

Nej, självklart ska du inte bära själv. Jag är rätt stark, tar 95kg i bänkpress när jag inte är skadad, men en helkry arm borde räcka. Annars får väl din tantkvinna göra ett ryck (såvida hon inte är jättegammal).

Har du möjlighet att hjälpa mig upp till min lya med soffan också? Bor också på tredje utan hiss, men där är rymligt.

/Kaj


---

Från danielxxxx@gmail.com till mig:

Jag kan hjälpa dig med soffan här men har tyvärr inte möjlighet att hjälpa bära upp den.

---

Från mig till danielxxxx@gmail.com:

Ok, det var då fan!
Vanligtvis när man köper såna här åbäken brukar hemkörning ingå. Men men jag får väl nöja mig med att du lyfter ner den och lastar den på bilen åt mig.

Jag har bra och dåliga nyheter. De dåliga är att jag tyvärr inte har möjlighet att komma loss ikväll som tänkt. Vi får ta det imorgon kväll istället. Den bra nyheten är att tanten du bor med hinner behandla soffan en gång till. Be na använda märkesconditioner, för jag älskar när skinnet är mjukt och följsamt. Det blir bara pannkaka om man snålar på skinnprodukter.

Ska vi säga så? Vilken tid kan jag dyka upp imorgon?

Mvh Kaj


---

Från mig till danielxxxx@gmail.com:

Du svarade aldrig. Så vad säger du, ska jag komma vid 21? Jag hittar.

/Kaj


---

Från danielxxxx@gmail.com till mig:

Hej,

Det är ok ikväll men det vore bra om du har möjlighet att komma tidigare.

Ring ca 1 timme innan du kommer så ska jag försöka få undan lite möbler i hallen innan så att det blir lättare att få ut soffan. Dessutom, ta med någon som kan hjälpa till att bära. Vi var 3 pers som kånkade upp den.

---

Från mig till danielxxxx@gmail.com:

Bra Danne! Ska försöka komma tidigare än 21, men det kan hända att det drar ut lite på tiden. I så fall kommer jag något senare. Men jag kommer absolut inte senare än 23.30. Hinner din lilla tant behandla soffan en gång till så vore det bra.

Lite ändringar i upplägget bara:
Jag var på gymmet nu på lunchen. Körde biceps och tror jag sträckte min vänsterarm. En jävla otur. Kan inte böja den fan, så min fru kör mig ikväll. Inte lätt att ratta en Dodge Ram med en kass högerarm.

Jag kommer alltså inte kunna hjälpa till att bära. Min fru är inte mycket till hjälp för hon har en dålig rygg och får inte bära tungt alls. Därför vore det bra om du och din tant spänner musklerna lite extra ikväll. Ska jag ta med spännband eller ingår det i affären?

Bästa hälsningar
/Kaj


---

Från danielxxxx@gmail.com till mig:

Kaj,
Vi lägger ner. Jag har folk som är intresserade av soffan och som kan hämta på dagtid samt bär den själva. Tack för visat intresse.

---

Från mig till danielxxxx@gmail.com:

Danneman!
Usch, det känns inget vidare. Som jag har glatt mig åt att jag skulle bli ägare till en praktfull soffa av recliner-modell. Och så rycker du den godispåsen precis framför näsan på mig. Känns lite som att det är för att du äcklas av mitt handikapp?? Vill förtydliga att det med armarna bara är ett tillfällig och att soffan kommer att hamna i en helt vanlig familj. Jag kanske kan tvinga frugan att hjälpa till att bära lite då, bara vi får den. Vad säger du?

Vänligen
Kaj


---

8 kommentarer:

 1. Tamej fan den bästa blogg jag läst sedan morfar konfirmerade sig! Keep up the good work! Får ont i magen av allt flabbande men det är det värt :-)

  SvaraRadera
 2. Kajkillen!!,fasen vad bra.
  Bästa siten på många år :)

  SvaraRadera
 3. Danne: haha tack Så mycket. Väldigt kul att höra.

  Anonym: tack du med. Hade själv väldigt kul när jag mailade med den här killen. Han var så tålig.

  SvaraRadera
 4. Strålande detta. Letar Kajan efter lådbil? http://www.blocket.se/kristianstad/Ladbil_36452128.htm?ca=23_10&w=1

  SvaraRadera
 5. Vilket race de senaste dagarna, han australiensaren ligger änna i lä nu.
  Visste du hade det i dig efter att ha följt dig innan.

  SvaraRadera
 6. Hahaha denna site var ett fynd, och foffan var en riktig höjdare.

  SvaraRadera
 7. Hysteriskt kul! I sann Hassan-anda.

  SvaraRadera
 8. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Kaj du är fullkomligt överlägsen

  SvaraRadera