söndag 23 oktober 2011

Amishvagnen

Annonsen:
Gammal vagn
En gammal vagn säljes hyfsat skick.
Jag har ingen aning om hur gammal den är. Häst kärra,häst vagn, nostalgi
Allt damm ingår.


---

Från mig till martin.xxxx@home.se:

Hej Martin!
Roj heter jag och har just flyttat med min familj till en gård strax utanför Nora. Vi vill ha kärran omgående. Ett alldeles underbart fordon. När kan jag hämta?

Bästa hälsningar
/Äldste Kaj


---

Från martin.xxxx@home.se till mig:

När du vill. Jag är ledig till och med torsdag jobbar fredag hemma hela helgen.
MVH M.xxxx

---

Från mig till martin.xxxx@home.se:

Hej igen Martin!
Det låter alldeles strålande. Hur lång tid tror du det tar att ta sig från Nora till dig på häst? Vi är en grupp nyamish som reser och därför begagnar vi oss ogärna av bil och andra nymodigheter. Vi skulle kunna packa ihop oss under morgondagen och ge oss av i morgon kväll.

Fråga: Är vagnen förberedd för kapell?

Bästa hälsningar
/Äldste Kaj


---

Från martin.xxxx@home.se till mig:

Hej igen.
Det är 12,5mil så det tar väl em stund. Inte förberedd vad jag kan se.
MVH Martin

---

Från mig till martin.xxxx@home.se:

Hej igen Martin!
Ursäkta sent svar men jag har inte någon egen datamaskin utan begagnar bibliotekets. 12,5 mil. Ja det tar ju en stund. Om vi ger oss av imorgon förmiddag när vi är klara med alla sysslor är vi nog framme lagom till kvällen. Får jag fråga, hur ställer du dig till att erbjuda förplägnad och nattlogi till mig och mina fyra nyamishbröder? Vi ger oss av i gryningen igen.

Bästa hälsningar
/Äldste Kaj


---

Från martin.xxxx@home.se till mig:

Hej på dig det finns ingen logi.
MVH Martin

---

Från mig till martin.xxxx@home.se:

Martin. Förstår att du inte kan erbjuda en säng åt alla oss. Men kvällsmat får vi alltså? Isåfall kan vi kanske ta med tält och campa utanför ditt hus? Jag har pratat med mina bröder och vi har bestämt att vi skjuter upp resan till lördag, vi har nämligen en lada att resa imorgon. Funkar det för dig?

Vänligast
/Äldste Kaj


---

Från martin.xxxx@home.se till mig:

Varken mat eller läger men det går bra och komma att köpa vagnen.

---

Från mig till martin.xxxx@home.se:

Vad kort i tonen du är Martin. Det gör mig nedstämd att även du hatar oss amish så mycket att du inte ens ids ha oss på din mark. Jag vet inte om du känner till den gyllene regeln? Nu är det såhär att vi vill ha vagnen ändå. Hur löser vi det hela? Kan du leverera vagnen eller är det avhämtning som gäller?

Hur mycket ska du ha för vagnen? Vilket är ditt lägsta pris?

Vänligen,
/Äldste Kaj


---

Från martin.xxxx@home.se till mig:

Jag hatar ingen som jag inte har träffat.
Det är avhämting som gäller och först till kvarn.
Det har ringt några andra.
MVH Martin

---

Från mig till martin.xxxx@home.se:

Är det en annan amish-klan som hört av sig? Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det här med tanke på att du inte vill ha oss på dina marker. Hemhörning är inte att tänka på eller? Du kanske skulle kunna skicka den med bussgods? Annars får vi helt enkelt resa på natten så att vi hinner hem igen till skymning. Men då får vi lämna allt ansvar till övriga församlingsmedlemmar vilket såklart inte känns helt bra.

/Äldste Kaj


---

4 kommentarer:

 1. Är det en annan amish-klan som hört av sig?

  Grymt bra kommentar, det vimlar ju av sådana klaner överallt! :)

  SvaraRadera
 2. HAHA Är det en annan amish-klan som hört av sig?

  SvaraRadera
 3. Theresia: haha nej gör inte det.

  anonyma: haha ja de där amishklanerna är ena lömska klaner.

  SvaraRadera