fredag 2 september 2011

Mekaniska tomtar

Annonsen:
Köpes
Gammal Mekanisk tomte

Mejla Michael xxxx

---

Från mig till michael.xxxx@xxxx.se:

Tjabba!

Här var det tomtar. Gamla mekaniska tomtar. Har ett flertal liggande i lådor i källaren. Ärvde dem av farfar som var vad man kallar samlare. Riktiga rariteter enligt honom. Är det någon speciell sort som är intressant? Hör av dig.

Hoho
/Kaj


---

Från michaelxxxx@xxxx.se till mig:

Hej!
Är intresserad av allt, vilka rörelser gör tomtarna, fungerar det elektriska?

Vad tar du för dem?

MVH
Michael

---

Från mig till michael.xxxx@xxxx.se:

Hej Michael.
Vad trevligt att du är intresserad. Kul om någon kan uppskatta farfars livsverk.

Angående tomtarna och deras rörelser:
- En spelar fiol. Han ser extremt elak ut men samtidigt väldigt autentisk.

- En annan har en gåspenna som han doppar i ett bläckkar och skriver på en önskelissta med. Där har något fel i mekaniken uppstått efter alla år i min fuktiga källare. Han rycker och skakar och påminner mer om en gubbjävel med långt gången parkinson än en tomte.

- Den sista jag har grävt fram sitter i en gungstol. Ursprungligen höll han i en flaska som han drack ur, men med åren har flaskan försvunnit och armmekaniken har blivit lite slapp så det ser lite ut som att han ägnar sig åt att simulera onani s.k "luftrunkning"

Jag har fem till som jag inte orkade packa upp. Alla tomtar är i naturlig storlek. Vad tänker du att du vill betala för dem?

Hör av dig

Bästa hälsningar
/Kaj


---

Från michaelxxxx@xxxx.se till mig:

Hej Kaj!
Säg vad du vill ha för dem, vill helst ha sådana som fungerar, men de kanske går att laga.

Michael

---

Från mig till michael.xxxx@xxxx.se:

Michael
Som sagt fungerar de men är lite slitna så att rörelserna i vissa fall ser lite obskyra ut. Han i gungstol ser rent av pervers ut. Men du kanske inte har problem med sånt?

Pris alltså. Då drar jag till med tio papp. Taget?

Bästa hälsningar
/Kaj


---

Från michaelxxxx@xxxx.se till mig:

Hej!
Jag är ute efter fullt fungerande då jag skall ha de i ett arrangemang och de kanske blir för mycket jobb att laga dessa och priset är väl högt, har köpt andra fungerande runt 1000:- innan.

Jag förstår att dessa du har är äldre och att det har ett högre värde. Jag skall fundera.

Michael

---

Från mig till michael.xxxx@xxxx.se:

Arrangemang säger du. Spännande. Vad för typ av arrangemang om man får fråga?

1000 spänn för mekaniska tomtar i naturlig storlek? Det kan inte vara möjligt.

Jag har en lite dvärglik tomte, en burlesk liten typ som du kanske kan få för tusenlappen. Den är fullt fungerande och föreställer tomtefar i full färd med att spänna på tomtemor bakifrån. Verkligt fint jobbad pjäs där mekaniken består i att tomtefar mellan jucken smiskar till tomtemors lätt rodnande högra skinka. Kan det vara nått till arrangemanget tro?

Hör av dig fort. Såna här tomtar går som smör.
/Kaj


---

Från michaelxxxx@xxxx.se till mig:

Hej!
Det är ett jularrangemang, som vi håller på att spåna på.

Återkommer till dig, skall fundera.

Michael

---

Från mig till michael.xxxx@xxxx.se:

Gör det men jag behöver svar idag. Jag är gärna med och spånar. Med mina lite defekta tomtar plus den burleska snuskhummer-tomten jag just nämnde känns det klockrent att skapa en avdelning på temat "Tomteverkstan after dark" eller nåt. Fan vad kul. Vill ni jag ska vara med och krea så säg till. Angående tomtarna vill jag att du hör av dig snabbt då folk formligen hänger på låset för att få köpa dem.

Vänligen
/Kaj


---

Från michaelxxxx@xxxx.se till mig:

Hej!
Har fått tag på andra tomtar. Behöver inga mer just nu.

Michael

---

Från mig till michael.xxxx@xxxx.se:

Synd. Hade tänkt ge dig dem gratis. Då blir det tippen istället.

/K


---

7 kommentarer:

 1. vänta..vad fan är en mekanisk tomte?

  SvaraRadera
 2. Vet inte men chansade på nåt sånt som nk:s julskyltning

  SvaraRadera
 3. hahahahaha, snygg slutkläm!

  SvaraRadera
 4. Åh så bra bätttre bäst. Heja kaj

  SvaraRadera
 5. Haha kan fan inte sluta skratta!!! Den här måste tillhöra bland dom bästa! Hahahahaha

  SvaraRadera
 6. Skön sista mening! :D

  SvaraRadera