tisdag 6 september 2011

Kaj goes compact living

Annonsen:
Förstaklass-tågkupé SJ, slutet av 1800-talet.
En raritet!
En tågkupé-möbel från SJ - slutet av 1800-talet med bäddsoffa, flera skåp och lådor, och en tvättkommod med porslinshandfat från AB Göteborgs Porslinsfabrik. Alltihop i ett makalöst bra skick. I ett av skåpen ligger till och med gardinen till kupéfönstret i samma tyg som soffan.

Tjock bäddmadrass i tagel.

Ett unikt tillfälle för tågentusiasten, er som bor i en gammal stationsbyggnad eller bara vill ha en otroligt vacker och speciell möbel med flera funktioner.


---

Från mig till emil@xxxx.com:

Lystring lystring. Detta är konduktören som talar...
Skämt åsido. Den här möbeln måste jag bara ha. Omgående. Har du kvar den?

Hör av dig
/Kaj


---

Från emil@xxxx.com till mig:

Nästa...Lövestad Station!
Javisst blir man omedelbart förälskad?! Möbeln är kvar, men tre olika tågentusiaster har varit och smekt den och rusat hem för att mäta plats och räkna pengar så jag tror inte den står länge till. Först till kvarn...

Ring mig gärna om du vill prata mer om den, frågor eller bestämma tid för att hämta den. 070 - xxx xx xx

Med vänliga hälsningar

Emil xxxx/xxxx x xxxx

---

Från mig till emil@xxxx.com:

"Nya påstigande, nya påstigande, får jag be om biljetterna tack?" ;)

Ja herregud, måste ha den känner jag. Bor i en pytteliten etta på 14 kvm och måste därför tänka lite compact living när det gäller inredning. Då finns det sannerligen mycket att hämta från tågvärlden. Den här möbeln skulle verkligen vara perfekt för mig. Planerar att byta klädsel från det fula tyget till galon eller något annat tåligt. Kanske ersätta de där handtagen med lite mer rejäla grejer (finns ju rätt mycket att välja bland på IKEA) och fälla in en riktbar LED-ramp i möbelns överkant.

På sikt skulle jag nog slita bort handfatet och göra om det till datorhörna. Tror att min server skulle få plats i skåpet och skärmen ovanpå om jag spikar dit en MDF-skiva över vasken. Ja det finns mycket man skulle kunna göra. Kanske ta väck spegeln och sätta in glas och göra till barskåp. Men det får jag se.

När kan jag komma och hämta? Jag kan egentligen när som helst.

Bästa hälsningar
/Kaj


---

10 kommentarer:

 1. HAHA, det var nästan så Emil var roligare ;)

  SvaraRadera
 2. Aaah!! Jag dör nästan av skratt!!

  SvaraRadera
 3. "Nya påstigande, nya påstigande, får jag be om biljetterna tack?" ;)

  hahaha

  SvaraRadera
 4. Haha jag älskar det där när du skriver att saker är fula. Slita bort tyg och grejer.

  SvaraRadera
 5. haha byta ut handtagen till ikea- handtag och göra om den till en datorhörna XD haha snacka om att förstöra ett sånt sällsynt föremål :D

  SvaraRadera
 6. Ha ha, du skrämde nog skiten ur den där tågnerden! Troligtvis sitter han i detta nu och sköljer ögonen för att få bort det otäcka han läste av dig.

  SvaraRadera
 7. Klockrent hur han spelar med i början av mailen.

  SvaraRadera
 8. Haha, jag känner Emil! :)

  SvaraRadera