torsdag 15 september 2011

Filmregissör söker Dux

Annonsen:
Två duxsängar
Två begagnade sängstommar i mahogny med tillhörande resårbottnar och bäddmadrasser av märket DUX. Bäddmått 2 x 105 x 200 cm

Betalas vid avhämtning i villa

OBS! Endast svar via telefon

/Karin 0321-xxxxx

---

Från mig till cecilia.xxxx@comhem.se:

Mahogny som är så fint!!

Hej mitt namn är Kaj och jag är på jakt efter precis en sådan säng till en filminspelning nu i mitten av september. Är den i fint skick? När kan man komma och titta?

Hör av dig

/Kaj


---

Från cecilia.xxxx@comhem.se till mig:

Hej!
Du bör ringa telefonnumret i annonsen 0321-xxxx. Karin, som säljer sängarna har inte dator. Jag är en väninna som satt in annonsen åt henne. Allt som Karin äger är välvårdat. Jag glömde ta med i annonsen att ena resårsängen är ursprungligen hård och den andra medelhård.

Jag har legat i den ena och den var jätteskön! Men du kanske bara är intresserad av den ena? Hör ändå gärna av dig till Karin, hon skall flytta under slutet av augusti och början av september. Sängarna säljs pga. platsbrist i det nya boendet.

MVH
Cecilia

---

Från mig till cecilia.xxxx@comhem.se:

Hej Cecilia.
Det låter förträffligt. Trevligt att höra att du provat att ligga i sängen och att det var skönt. Det är lite förutsättningen för att detta ska bli en bra film.

Ursprungligen hård säger du? Är den uppmjukad nu då eller hur menar du? När jag ändå har dig på tråden. Hur många bedömer du att sängen rymmer på samma gång? Vi har en scen med inte mindre än fem personer (två kvinnor och tre män) ska samsas om ytan. Skulle det fungera tror du?

Då kan vi kanske ta hand om sängen i anslutning till Karins flytt? Hur låter det. Kolla med Karin och återkom. Priset är perfekt.

Mvh /Kaj

---

Från cecilia.xxxx@comhem.se till mig:

Nu tror jag att du skojar med mig!

När man köper säng - som du vet - väljer man mellan olika mjuk/hårdhetsgrad på fjädringen. Här har valts två olika mjuk/hårdhetsgrader vid inköpet. Fast nu blev jag osäker om det var mjuk/medel eller hård/medel. Bäst att du kollar med Karin som säljer sängen om det är viktigt. Du är säkert så klok att du kan räkna ut hur många som kan ligga i den samtidigt. Måtten finns i annonsen!

Med hälsning
Cecilia

---

Från mig till cecilia.xxxx@comhem.se:

Hej igen.
Nej jag skojar inte. Har köpt säng till ett flertal filminspelningar men aldrig pratat hårdhet.

Angående klokskap frågar jag för att ramen sticker upp över mafrasskanterna. I en säng utan ram får fem personer utan vidare plats, med gott spelutrymme därtill. Men med ram blir det genast trängre. Var lite mänsklig nu och hänvisa inte till en massa mått och siffror. Bedömer du att jag kan köpa sängen och känna mig trygg med att den gör jobbet när vi filmar? Hur många låg du med i sängen totalt?

Mvh Kaj

---

Från cecilia.xxxx@comhem.se till mig:

Hej där!
Vad jag minns så ligger resårmadrassens överdel ovanför ramen, dessutom finns det bäddmadrass ovanför den. Men det är två sängar så skall man ligga precis i mitten behöver man kanske fylla upp det lilla mellanrum som blir pga. ramarna med en kil (vet inte vad den heter, men det lär finnas en sådan i handeln) att lägga så att två sängar känns som en enda stor. Det är en fantastiskt bra säng för det priset som den erbjuds för nu. Men gavlarna vid huvudändan och fotändan sticker ju upp betydligt ovanför bädden. Nu vet ju inte jag hur aktriserna i din film skall använda sängen.

Jag tror inte att varken denna eller någon annan säng gör själva filmjobbet åt dig. Men den kan säkert vara en bra “statist” som du själv får använda på lämpligt sätt om du nu väljer denna säng. Jag vill nog inte svara på frågan i din sista mening. Alltför privat!

Mvh
Cecilia

---

Från mig till cecilia.xxxx@comhem.se:

Kil skiter jag nog i. Det är inte hela världen. Det handlar om några dagar bara. Ja det var gavlarna jag tänkte på. Tvekar inte på om det är en bra säng. Ser att den är rejäl och tål att användas ordentligt. Är bara lite orolig att skador skulle kunna uppstå om man slänger sig runt för vilt. Du och Karin etc har aldrig skadat er eller varit nära för den delen?

Självklart gör inte sängen själva jobbet, men du vet ju lika bra som jag att en bra säng gör skillnad. Eller hur?

Förstår om du inte vill svara på sista frågan. Det kan ju vara känsligt sånt där. Men jag fattar ju att det rör sig om en del med tanke på att du sa att den hade varit hård först men blivit mjuk nu efter alla års användning. Tänker på andrahandsvärde etc.

Är den fräsch annars? Inga fläckar och sånt som kan kännas lite ofräscht? Hemma har jag förbjudit mig själv och min fru att äta i sängen. En olycka händer så lätt. Har du kollat med Karin om jag kan hämta sängen i anslutning till flytten (vilket datum var det nu igen)?

Och var hämtar jag den?

Mvh
/Kaj


---

Från cecilia.xxxx@comhem.se till mig:

Kaj!
Var sängen kan hämtas meddelas per telefon. I annonsen står det: OBS Endast svar per telefon. Det är inte jag som säljer sängen, jag har bara hjälpt till med att sätta in annonsen. Jag har inte granskat sängen heller, men är ändå övertygad om att den är ren och hel eftersom jag känner säljaren.

Om du verkligen är intresserad förstår jag inte varför du inte ringer till säljaren. Hon har alla upplysningar om varan. Nu tycker jag att Du och jag avslutar denna “konversation”. Må så gott!

MVH
Cecilia

---

Från mig till cecilia.xxxx@comhem.se:

Ursäkta mig Cissi, jag vill inte vara sådan. Men du är i allra högsta grad inblandad i affären. Du har uttalat dig om både skick och hårdhet och har till och med legat i den en hel del säger du.

Jag är verkligen intresserad och tycker att vi haft så bra dialog här. Jag litar på dig och tyr mig till dig, nu när du övertygat mig om att jag borde köpa denna till mitt filmprojekt. Du får helt enkelt bara gilla läget och vara medlare i den här affären. Så kan det bli ibland.

Om du avböjer detta tänker jag skvallra till Karin att du rått mig att inte köpa sängen. Capish?

/Kaj


---

6 kommentarer:

 1. Haha, klockrent! Skönt med ett hot som slutkläm också. Det gillar jag.

  SvaraRadera
 2. Haha. Gillar mest när poängen är lite subtil, att inte behöva säga exakt vad du menar utan låta säljaren lista ut det själv. "LOL:ade" åt den här :D

  SvaraRadera
 3. Roligt som alltid. MEN jag känner att dina mail alltid tar sig en dålig och fientlig ton efter ett par rundor. Det känns inte så roligt.

  SvaraRadera
 4. Släpp detta med "porrantydningar". Annars är du ju skitrolig på alla sätt och vis! Ska försöka lägga ut några krokar som kan nappa på dig "Kaj". Fast du får nog snart byta namn eftesom många vet ditt alias kanske? Pözz

  SvaraRadera
 5. Tack för kritiken! MEN jag tycker att det är en ganska kul trigger med porr/sex när det kommer till produkter som sängar. Jag sätter reglerna. Och angående fientlig ton. för att konversationerna inte ska bli milslånga är det ett effektivt sätt att få dem irriterade och tappa fattningen lite. Självklart inte alltid men Kaj finns inte för att vara trevlig rakt igenom. Kaj är en jävel. Ibland en trevlig jävel, ibland en otrevlig jävel. oftast både ock.

  SvaraRadera
 6. Kaj, du är så rolig att jag vill ligga med dig!

  SvaraRadera