torsdag 1 september 2011

Den tålmodige datorreparatören

Annonsen:
Kan köpa din bärbar trasiga dator som är max 2 år gammal! Är den i rätt skick kan jag betala bra för den. (mellan 1000 - 2000:- )

Driver en verkstad och reservdelar från din dator kan vara av värde.

Dock får det inte vara några sprickor på skalet eller skärmen, och datorn får inte heller vara äldre än 2 år.

Mejla Walter


---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Hej Walter!
Har en 3 månader gammal bärbar HP som inte startar. Den bara dog efter knappt fyra timmars användning. Tyvärr hade jag använt kvittot till att torka upp milkshake som jag spillde på mina byxor medan jag körde bil och sedan slängde jag ut det genom rutan. Korkat jag vet. Men så gick det till.

Det ingår en datamus och så nån sladd med en stor klump på. Vad kan jag få för den tror du?

/Kaj


---

Från wahidxxxx@hotmail.com till mig:

Hej Kaj!
Tack för ditt mail. Låter väldigt olyckligt, efter bara fyra timmar :(

Vad heter modellen? Maila mig det så ska jag ge dig ett prisgörslag på den

Mvh
Wahid

---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Wahid? Trodde du hette Walter. Inte för att det spelar nån roll men det är viktigt för mig att detta inte är nåt fuffens om du förstår vad jag menar.

Datan är en HP Envy 3D med 17" skärm. Vad tror du om det? Vad kan jag få?

/Kaj


---

Från wahidxxxx@hotmail.com till mig:

Heter Walter i mellannamn, men det är inget fuffens :) du får ju komma till min butik också om vi kommer överens, och du får pengar direkt i handen

För din HP kan jag erbjuda dig 1600:- i befintligt skick. Återkom gärna om det känns intressant

Mvh
Wahid

---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Oj, det var inte mycket. Jag betalade 12995 kr för den. Jag misstänker att det är batteriet. De sa i butiken att ett sånt batteri håller sig fräscht i tre år men datorn dog efter bara fyra timmar.

Är 1600 verkligen allt du kan ge mig?

/Kaj


---

Från wahidxxxx@hotmail.com till mig:

Om det är så att det är batteriet, kommer datorn att starta för dig om du tar ut batteriet, och endast sätter in laddaren, alternativ kan batteriet även sitta kvar.

Har du testat det ?

Wahid

---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Hej Walter.
Det står att batteriet laddas nu. Den har räknat upp från 0% och är nu uppe på 48%. Jag fattar inte hur batteriet kunde bli så dåligt på fyra timmar när det skulle hålla i tre år. Att hålla på och behöva ladda datorn var fjärde timma är ju ingen dröm direkt. Jag köpte ju en bärbar för att slippa sladdar och skit. Men nu funkar den ju igen. Hur mycket får jag för den då?

/Kaj


---

Från wahidxxxx@hotmail.com till mig:

Ok, så datorn startar nu iallafall ?

Om den startar och det endast är batteriet det är fel på kan jag erbjuda 2 500:- i bästa fall, vilket är mer än jag brukar ge för jag köper ju enbart trasiga datorer som jag har skrivit i min annons mellan 1000-2000:-

Vad tror du om det ?

Wahid

---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Hmm det verkar inte vara nåt fel alls faktiskt. Konstigt. Datan fungerar som en klocka. Dock råkade jag tappa den i golvet så två tangenter gick sönder. Annars inget fel vad det verkar. Ok 2500 får väl vara ok. Ska vi säga det? Ska jag komma med datorn till dig?

/Kaj


---

Från wahidxxxx@hotmail.com till mig:

Ja, det kan du göra, jag finns på xxxxgatan i Angered, och är här till 17:00
Passar det dig ?

Mvh Wahid

---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Hej det funkar, då kan jag hälsa på min moster som bor däruppe... Men nu hände en grej till. Jag glömde att sladden satt i, så när jag tog med datorn för att lägga den i en låda så råkade jag rycka av sladden som laddar datan. Den är av vid kontakten. Är du bra på att löda går den nog att laga. Det gör inget va?

/Kaj


---

Från wahidxxxx@hotmail.com till mig:

Hmm, det var mindre bra, AC adapter ska man inte löda samma pga brandrisken...måste köpa en ny. Nöjer du dig med 2 300:- i befintlig skick så är det ok, och då har jag även räknat bort tangenterna som var trasiga nu

Wahid

---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Jag är nöjd med 2300!
Men det befintliga skicket har ändrats lite till dessvärre. Råkade klämma datorn i ytterdörren. Ställde den på tröskeln medan jag gick in och kollade spisen och dörren var på vid gavel. Så blev det plötsligt tvärdrag när brevbäraren öppnade nere i trappen och min dörr slog igen. Den dåliga nyheten är att det är rätt tunga dörrar här i huset. Den goda är att det bara var batteriluckan som gick sönder och inte går att låsa. Men du sa ju att man kunde köra utan batteri och bara med sladd lika gärna. Eller så kan man ju enkelt fästa med lite gaffa.

Funkar det att jag kommer vid 17 prick?

/Kaj


---

Från wahidxxxx@hotmail.com till mig:

He he, nu har du väl ändå börjat skämta med mig...:-)

Wahid

---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Walter. Dessvärre inte :(
Förstår om du vill gå ner något i pris. Hur mycket tror du jag kan få?

/Kaj


---

Från wahidxxxx@hotmail.com till mig:

Kan du göra så att du kommer ner med den hit, så tittar jag på den och avgör. Kl 17:00 passar fint.

Wahid

---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Hej igen Walter. Jag är ledsen att jag inte dök upp idag men det har inte varit min dag idag. Jag åkte och hämtade sen lunch från McDonalds, McFeast och Co. med milkshake igen och tamigfan om jag inte lyckades välta en stor vaniljshake rakt över tangentbordet på datan. Så jag har tillbringat eftermiddagen med att sanera den. Fick ta ur batteriet och skölja datorn under ljummet vatten sedan har den stått uppochnervänd på en handuk. Nu håller jag på och blåser med hårtork för att vara på den säkra sidan. Grannens son hade visst gjort så när han hade vält ett glas cola över sin data, och den funkar som den ska.

Ska torka en stund till. Ska jag komma in med den imorgon istället?

Vänliga hälsningar

/Kaj


---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Walter.
Ska jag komma över idag eller? Datorn är torr och allt ser bra ut. Har inte startat den utan tänker att jag går ner en hundring i pris. 2200, som hittat. Ok?

/Kaj


---

Ok, kom in under dagen så kollar jag på det, lovar inte något pris än men något ska du kunna få för den. Idag är min sista dag sen går jag på semester, så kom gärna runt 17.

Mvh Wahid

---

Från mig till wahidxxxx@hotmail.com:

Hej Walter! Ledsen att jag inte kom in med den som jag lovade. Men det uppstod en grej. Jag skulle lasta datan i bagaget och ställde den på biltaket medan jag öppnade och lastade mina resväskor. Glömde totalt av det och när jag bromsade för en pensionär med rullator så flög den fram och påminde mig. Det hemska var att datan träffade pensionären så att hon bröt lårbenshalsen. Så det har varit lite att stå i som du säkert förstår.

Tur i oturen så klarade sig datorn undan med lite repor på locket (förvisso ganska djupa) och en liten krosskada i ena hörnet. Bara kosmetika, men jag kan gå ner en hundring till. Vad säger du?

/Kaj


---

9 kommentarer:

 1. Hehe, riktigt snyggt gjort! Lite synd att du inte använde bilder som mike på dontevenreply gjorde bara ;)

  SvaraRadera
 2. Hehe, riktigt rolig blogg. Följer den varje dag!

  SvaraRadera
 3. HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA underbar.

  SvaraRadera
 4. Skön snubbe som heter Walter och Wahid. Jo säkert...

  SvaraRadera
 5. Jag gillar mr w. Trots attt han försökte utnyttja min okunskap. Han kompenserade med tålamod kan man säga.

  SvaraRadera
 6. Fyfan vad jag garvade högt och belåtet åt detta !

  Bästa du gjort hittills

  SvaraRadera
 7. Skrattade nästan ihjäl mig, sjukt kul!

  SvaraRadera
 8. การเรียนรู้วิธีการเล่นโป๊กเกอร์ Texas Hold'em นั้นไม่ได้ยุ่งยากมากมายนัก Poker แต่อย่าให้ความเรียบง่ายของเกมมาสร้างความเข้าใจผิดให้กับเราก็พอ โป๊กเกอร์ออนไลน์

  SvaraRadera