torsdag 11 augusti 2011

Missförstådd hyresgäst

Annonsen:
Hus eller torp i Göteborgstrakten
Hej letar efter ett litet hus eller ett torp. Vill gärna flytta inom kort och vill hyra fram till Nov el Dec.

Gärna en bit ifrån Göteborg men ska dock tillhöra kommunen - Kanske på en av alla göteborgs Öar.

Minst 2 ½ rum och Ej under 60 kvd. Gärna badkarr samt skog i närheten. Då jag har små hundar. Rumsrena & Ej skälliga!! Biter inte i varken möbler el annat! Är rökfri och dricker mycket sällan !!

Har du nåt så får du gärna skicka lite bilder så hör jag av mig
Ylva


---

Från mig till ylva_xxxx@gmail.com:

Hej Ylva!
Jag har ett litet hus på Asperö som jag tror skulle passa dig. Då jag flyttat till Stockholm blir det bara stående så du kan få hyra det för 3600 kr/mån.

Hundar är ok, men inga katter tack. Bra att du är rökfri, men kan du definiera "mycket sällan" Har en bild jag kan skicka. Hör av dig om du är intresserad.

Bästa hälsningar
/Kaj


---

Efternästan en månads radiotystnad hör Ylva av sig...

---

Från ylva_xxxx@gmail.com till mig:

Hej
ursäkta mitt sena svar men jag hade redan hittat ett boende men tyvärr så ville tjejen ha tillbaka sin lägenhet pga av privat själ .. Så nu litar jag igen och undrar om ditt lilla hus fortfarande är till uthyres?

Ang drickandet så såg jag först inte hur klumpigt jag hade skrivit men jag menar att jag är inte den som går på puben varje helg utan kanske dricker lite lätt med sällskap tex vid midsommar. =) Ha det så bra så hörs vi förhoppningsvis
MVH Ylva

---

Från mig till ylva_xxxx@gmail.com:

Hej Ylva!

Jaha, så det var på det viset. Började nästan att du gått på sponken igen och därför inte klarade av att svara. Ja, du vet med tanke på det du skrev om att du brukade dricka en del. Trist att du inte orkade bemöda dig med att höra av dig så jag visste att du hade hittat något annat.

Absolut. Huset är fortfarande till salu. Men nu vill jag nog ha 3800 kr/mån vilket är 200 kr (c:a två treor "Brännvin Special") mer än jag lovade dig. Är det ok?

/Kaj


---

Ylva svarar inte så jag skriver ett nytt mejl...

---

Från mig till ylva_xxxx@gmail.com:

Hej igen Ylva!
Nu är det andra gången jag svarar på dina mejl utan att få svar något svar. Det känns väldigt opålitligt. Det hör väl ändå till vanligt hyfs att svara?

Besvikna hälsningar
/Kaj


---

Från ylva_xxxx@gmail.com till mig:

Hej igen
Jag har bott hos min syster då jag har jobbat i helgen och därmed inte haft någon data tillgänglig.

Att jag inte svarade första gången berodde på att jag redan hade fått tag i en bostad och kan inget annat än beklaga att jag ej svarade.

Det står att huset är till salu? Trodde det var till uthyres? Får man fråga varför du har högt priset - Inte för att jag har nåt emot det hela men vill ändå fråga.

MVH
Ylva

---

Från mig till ylva_xxxx@gmail.com:

Ok. Vad bra att du har fått ett jobb. Grattis.

Jag menar givetvis inte att jag säljer huset för 3800, utan syftar på hyran per månad.

Anledningen till att jag höjde var att jag kände att jag låg lite väl lågt i pris. Jag har grannar som hur ut sina stugor för 10000 i veckan nu på sommaren. Då är de något större än min men ändå.

Sedan har jag beslutat att lägga på 1000 kronor i risktillägg. Detta för att du berättat att du dricker en del, och då händer det ju att man går loss på inredning etc. Tänker att den summan borde täcka eventuella reparations och återställningskostnader efter dina bläckor?

Om du känner med dig att du kanske gör grövre åverkan är det bra om du säger detta, så att jag har chans att göra en ny beräkning.

Hör av dig fort så att vi kan skriva kontrakt.

/Kaj


---

Från ylva_xxxx@gmail.com till mig:

Hej igen ..
Först och främst så behöver du knappast gratta - Har haft detta arbetsplats ganska länge och det är inte därför jag flyttar utan gör det enbart pga av studier ..

Tack för din föklaring men tror du har missuppfattat som sagt det är väldigt sällsynt att jag dricker och det var det jag menade när skrev som jag gjorde vilket jag har föklarat... Men sen är det bara du som uppfattat det så gravt =0S Jag är inte heller den som förstör inredning, Det ligger inte riktigt i mig direkt ..

Sen förstår jag inte varför du har så lustig i dina mail .. Mig veterligen har jag aldrig gjort dig något .. Så jag tycker vi lägger ner vår mail kontakt för jag vill inte ha med en sån negativ person att göra - Ha det så bra och hoppas att du får din lilla stuga uthyres

MVH
Ylva

---

Från mig till ylva_xxxx@gmail.com:

Hej Ylva!
Jag ber om ursäkt om jag förolämpat dig på något vis. Det var inget illa menat när jag grattade dig till jobbet. Jag kunde ju inte veta att du haft ditt jobb länge. Eller hur?

Jag förstår inte varför du kallar mig negativ. Allt jag har gjort är att försöka hyra ut min stuga till dig, trots att du har alkoholproblem. Jag försöker bara agera som den kristna tron har lärt mig, istället för att fördöma din livsstil. Jag har heller inte påstått att du förstör inredning, men det är ganska vanligt bland alkoholister att saker "går sönder" på fyllan. Du säger att det är väldigt sällsynt att du tar till supflaskan. Är du medveten om att förnekelse är ett av stadierna i missbruk?

Om du lovar att supa försiktigt i stugan då är jag villig att dra tillbaka risktillägget på 1000 kr/mån.

Hur låter det?

Bästa hälsningar
/Kaj


---

Från ylva_xxxx@gmail.com till mig:

Hej igen ..
Som sagt i min annons så skrev jag att jag dricker väldigt sällsynt.. Och jag har föklarat att jag inte är alkolist ... Men ändå fortsätter du men nu förstår jag att allt är på skämt för det
kan inte finnas en sån man som beter sig annars på detta pinsamma sätt

Som sagt jag är inte intresserad ...

---

15 kommentarer:

 1. Jag ÄLSKAR det här inlägget.

  SvaraRadera
 2. Mia: haha, ja såna är de... Alkisarna.

  Emster: jag tackar ödmjukast för berömmet.

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Det här är helt sanslöst jävla roligt. Har du läst Eric Ericssons brevböcker "Brev till samhället" och "Brev till utlandet"? Också hysteriskt kul

  SvaraRadera
 4. Obehagligt och smaklöst. Vilka tror du söker lägenhet i Göteborg på Blocket? De med alla valmöjligheter?

  SvaraRadera
 5. Jävlar i min lilla låda vad roligt :D

  SvaraRadera
 6. självklart har jag läst eric ericsson.

  Josefin, jag tror att det är alla möjliga människor som söker boende. de är inte en utsatt grupp i samhället. på blocket går ingen säker.

  ni andra. tacktack!!

  SvaraRadera
 7. Det här var det roligaste jag läst på mycket länge, jag skrattade så tårarna rann! Tack för sommarens bästa garv!!!
  /Linda

  SvaraRadera
 8. HAHAHA. Älskar dig. Det här förgylde min dag. Tack!

  SvaraRadera
 9. Brukar fan aldrig skratta så jag gråter men du lyckades med detta inlägg! Sjukt bra.

  SvaraRadera
 10. "Jaha, så det var på det viset. Började nästan att du gått på sponken igen och därför inte klarade av att svara. Ja, du vet med tanke på det du skrev om att du brukade dricka en del. Trist att du inte orkade bemöda dig med att höra av dig så jag visste att du hade hittat något annat.", här kunde jag inte sluta skratta på ett tag, vilket var ett problem eftersom klockan är halv sex på morgonen.

  SvaraRadera
 11. Garvar så tårarna sprutor! Priceless! Sluta aldrig busmejla! :)

  SvaraRadera
 12. *SprutAr såklart..

  SvaraRadera
 13. VITTNESMÅL OM HUR JAG FÅR MITT LÅNEBELOPP FRÅN ETT PÅlitligt OCH PÅlitligt LÅNEFÖRETAG FÖRRA VECKA. Maila för omedelbart svar drbenjaminfinance@gmail.com

  Hej alla, mitt namn är fru Carolin Glowski, jag är från Europa, är här för att vittna om hur jag fick mitt lån från BENJAMIN LOAN FINANCE efter att jag ansökt två gånger från olika långivare som påstod sig vara långivare här på forumet, Jag trodde att deras utlåning var riktig och jag ansökte men de gav mig aldrig lån förrän en vän till mig presenterade mig för {Dr. Benjamin Scarlet Owen} C.E.O för BENJAMIN LOAN FINANCE som lovade att hjälpa mig med ett lån av min önskan och han gjorde verkligen som han lovade utan någon form av dröjsmål, jag trodde aldrig att det fortfarande finns pålitliga långivare förrän jag träffade {Dr. Benjamin Scarlet Owen} som verkligen hjälpte mig med mitt lån och förändrade mitt liv till det bättre. Jag vet inte om du också är i behov av ett akut lån, så kontakta gärna Dr Benjamin Scarlet Owen på hans e-postadress drbenjaminfinance@gmail.com

  SvaraRadera