måndag 15 augusti 2011

Den inkompetenta kameraköparen

Annons:
Minolta Kamerautrustning (analog)
Analog Kamerautrustning säljes:
- Minolta XE-1 1/1000 s, ASA 32-3200
- Minolta 35mm 1:1,8
- Minolta 100 mm 1:2,5
- Minolta auto 32 blixt (LEDtal 32)
- Tamron zoom 75-250 1:3,8
- Kimunor tele 400 mm 1:6,3
- Telekonverter X2
- Trådutlösare
- Hardcase väska
Mycket välvårdad utrustning!
Säljes för 2250 kr.

---

Från mig till anders_xxxx@telia.com:

Hej Anders!

Mycket intresserad av din kamerautrustning. Ser skönt retro ut.
Har du den kvar kniper jag den rakt av. Vill ha rubbet. Hör av dig fort.

Mvh
/Kaj


---

Från anders_xxxx@telia.com till mig:

Hejsan! Grejerna finns kvar.....bara att hämta!
Anders //

---

Från mig till anders_xxxx@telia.com:

Ok. Låter asbra. Var bor du?

Hur många megapixel är det på kameran förresten? Är det compact flash
eller SD? Kommer det nåt minnesvärt med kameran?

/Kaj


---

Från anders_xxxx@telia.com till mig:

Vänta lite nu.....det är ingen digitalkamera....det är en kamera för
135-film......inget minneskort.....du har nog missuppfattat det hela....

---

Från mig till anders_xxxx@telia.com:

Inget minneskort säger du. Är det inbyggt minne då eller? 13,5 mpixel
låter perfekt. Är det den tysta motorn i objektiven förresten? Spelar
egentligen ingen roll till det priset men ändå.

Vänliga hälsningar
/Kaj


---

Från anders_xxxx@telia.com till mig:

Du måste driva med mig...

---

Från mig till anders_xxxx@telia.com:

Driva med dig? Nä, varför skulle jag göra det? Nu fattar jag nog inte riktigt vad du syftar på. Jag är ute efter en schysst kamera med retrolook. Din verkar perfekt för mig, även om mina kompisar säger att minolta är ett pissmärke. Jag är rätt ny på det här med foto. Är den inget att ha?

/Kaj


---

Från anders_xxxx@telia.com till mig:

Jag förstår inte var du fått ifrån att den skulle ha 13,5 megapixlar?Jag har väl inte skrivit nåt om megapixlar? Det är INTE en digitalkamera, utan en analog kamera som används ihop med negativ 135 film. Den har ingen motor i objektiven, utan är helt manuell. Den har inget inbyggt minne, och heller ingen minneskortplats.

Anledningen till att den har ”retrolook” är att det är en äldre kamera, och inte för att den är ny, med äldre look. Vill du fortfarande köpa kameran, så går det bra att ringa. För övrigt, så är Minolta definitivt inget pissmärke….

Mvh. Anders //

---

Från mig till anders_xxxx@telia.com:

Ojdå, vad arg du låter. Jag är som sagt inte så hemma på proffsutrustning. Har bara fotat med mobilen innan. Jag tyckte det stod nåt om 135 och då antog jag att du bara är en person som slarvar med språket och att du egentligen menade 13,5 miljoner pixlar. Om det inte är det, hur många megapixel är det då?

Du har skrivit film flera gånger och visst är det kul att kunna filma men jag är främst ute efter en stillbildskamera. Kan man inte ta stillbilder med den? Om det inte finns varken kort eller inbyggt minne. Hur får man över bilderna till datorn då?

Hur gammal är kameran egentligen? Är det en av de första modellerna?

/Kaj


---

Från anders_xxxx@telia.com till mig:

Ok, nu tar vi det från början! Kameran är INTE en digitalkamera, och du kan INTE föra över bilderna till datorn, utan man lämnar in filmen på framkallning! Jag är definitivt inte arg, utan tyckte bara att det verkade som om du drev med mig när du skrev 13,5 megapixlar. Kameran har INGA megapixlar alls! Man kan INTE filma med den, utan BARA ta stillbilder!

Kameran är från 70-talet, och var på sin tid en av de allra bästa kamerorna man kunde få tag i. 1974 kostade kameran 6500 kr med ett objektiv! Att jag skrev 135, betyder att filmen man använder i kameran kallas för ”135-film” och finns för antingen 24 eller 36 bilder! Man lämnar filmen i en fotoaffär, som skickar den till ett labb som framkallar bilderna, och man får dem på papperskopior.

Om jag har förstått det hela rätt, så är du ute efter en digitalkamera, och då är detta INTE en kamera för dig!

Mvh. Andres//

---

Från mig till anders_xxxx@telia.com:

Tack för att du förklarade. Är inte så hemma på antikviteter. Men alltså ursäkta mig, hur fan kunde någon betala 6500 för sån skit? På sjuttiotalet dessutom!! Det måste ju varit lika mycket pengar som en av de bästa kamerorna man kan få tag på idag? Och 36 bilder, är det ett skämt eller? Det tar mig ungefär tio sekunder att knäppa 36 bilder med min iPhone. Det låter så stenålders att jag får huvudvärk.

Hur kan du ens med att försöka lura på mig sån skit? Jag skulle kunna tänka mig att köpa rubbet för max 300 spänn, för att ha i bokhyllan för att de är snygga grejer. Skulle det vara ok?

Mvh
/Kaj


---

Från anders_xxxx@telia.com till mig:

Du är rolig du…..det hörs att du inte begriper dig på kameror….jag förstår inte att du ens orkade bemöda dig med att skriva från första början. Jag betackar mig för fler mejl från din sida, då jag har betydligt viktigare saker att göra, än att slösa tid på amatörer…

---

Från mig till anders_xxxx@telia.com:

Det var till att vara oförskämd. Jag skrev för att jag ville köpa en sjysst kamera. Hur skulle jag kunna veta att det du sålde var en massa antikt mög? Amatör kan du vara själv som inte fattat att kameror av idag har minneskort istället för film osv. Finns det ens nånstans man kan lämna in film idag?

Fattar inte varför du är otrevlig.

Du, jag vill att du ber om ursäkt för ditt skitbeteende. Har sett att du kränger ut mer såna där stenåldersutrustningar till hutlösa priser. Har god lust att anmäla dig

/Kaj


---

Från anders_xxxx@telia.com till mig:


Varsågod, anmäl du bara....... Tänk dig för bara innan, för du har ingen
aning om vem du bråkar med...

---

32 kommentarer:

 1. SKrattar så jag gråter.

  SvaraRadera
 2. Tack för att du gjorde min pissdag lite roligare! Sjukt kul läsning! Haha

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Ja du, vem är det egentligen du muckar med?

  SvaraRadera
 4. Det där hade jag själv blivit riktigt provocerad av. Finns så många idioter som inte fattar kameror men ändå ska köpa en. Älskar det avslutande mejlet.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Haha, då kan du gissa vad jag gjorde medan vi mejlade.

  Lisa: Tack lisa. Du skulle bara veta hur mycket av den här skiten jag har på lager :)

  Cornelia: Ja, kan hinta om att hans epostadress hade något mycket obehagligt över sig.

  Den rabiata fanny: Ohhh jag med. Jag hade förbannat Kaj långt innan den här killen gjorde det.

  SvaraRadera
 6. ja, akta dig! du har ingen aning om vem du bråkar med... han kanske slår dig med något av sina stenåldersobjektiv.

  SvaraRadera
 7. Du är min nya idol! Det var länge sen jag skrattade så här mycket! Fy fan va skön du är!

  SvaraRadera
 8. Herregud, att jag hittat denna blogg är den bästa som hänt på länge! Tack för att du sjuk i huvudet. Haha. Din blogg kommer bli riktigt stor!

  Jag älskar att han blev arg på riktigt här. Skönt att det är över mejl iaf, känns lite tryggare så kan jag tänka mig ;)

  SvaraRadera
 9. Känner mig för övrigt inspirerad att själv mejla för mitt egna höga nöjes skull, haha.

  SvaraRadera
 10. KLOCKREN blogg som jag nu spridit vidare till flera kompisar! Älskar alla inlägg och har fått blodad tand =). MER!

  /Emma

  SvaraRadera
 11. Tack för era hejarrop. Kul med bra respons. Det finns mycket mer av den här varan. Så håll ögonen öppna.

  SvaraRadera
 12. omg. gillar hotet i slutet där! HAHA

  SvaraRadera
 13. Bästa bloggen ever!
  Dog av skratt, keep up the good work!

  SvaraRadera
 14. haha så jäkla kul! Dagen skratt!

  SvaraRadera
 15. Åh herregud vad roligt!! Ska länka hit på en gång!

  SvaraRadera
 16. Tror att killen som vill sälja kameran är min nya idol - jag hade tappat humöret avsevärt kvickare än han gjorde. Förvånansvärt artig, och gör ett tappert försök att förklara för den uppenbara idioten han har att göra med. =)

  SvaraRadera
 17. Fan va du är skön! Fortsätt så! :)

  SvaraRadera
 18. bråkar med anders_breivik@telia.com?

  SvaraRadera
 19. Skitkul konversation osv, men jag undrar var fan annonsen är för jag vill köpa kameran :D

  SvaraRadera
 20. Fantastiskt!!!

  //Henke

  SvaraRadera
 21. Det här var ju nytt...

  SvaraRadera
 22. Genialt! Jag riktigt ser framför mig den stackars mannen som köpt en finfin kamera för dyra pengar på 70-talet och så stöter han på denna okänsliga idiot. Obetalbart! :-D

  SvaraRadera
 23. Otroligt festlig idé! Hittade dig nu och kommer tillbaka, var så säker (OBS! inget hot).

  SvaraRadera
 24. En hyllningssida till Kaj på facebook. Där kan vi diskutera Kaj :) JOINA

  http://www.facebook.com/pages/BUSMEJLSE/252642744757828

  SvaraRadera
 25. lite kul att han som söljer kameran har "Studied at The New York Institute of Photography", så jag förstår att han tar det här lite mer allvarligt än du hehe

  SvaraRadera
 26. yotti.... http://www.blocket.se/goteborg/Minolta_Kamerautrustning__analog__34510504.htm?ca=23_11&w=3&last=1 där är annonsen

  SvaraRadera
 27. Mkt snack om film..?
  *tokskrattar*

  SvaraRadera
 28. Tycker det är så fantastiskt roligt när du "twistar" om det så att det är den ANDRA som gjort fel.

  Som här: "Amatör kan du vara själv som inte fattat att kameror av idag har minneskort istället för film osv.".

  Hahaha

  SvaraRadera
 29. Det här är ju så hysteriskt roligt så det finns inte ! Vet inte hur många gånger jag läst just det här men varje gång skrattar jag så jag håller på att pissa ner mig . Inte konstigt att snubben blir förbannad ! Go Kaj Go !

  SvaraRadera
 30. Åh, har ont i en otränad magmuskel! Intelligent humor är det bästa som finns, synd att inte Tage Danielsson fick ta del av detta...

  SvaraRadera
 31. VITTNESMÅL OM HUR JAG FÅR MITT LÅNEBELOPP FRÅN ETT PÅlitligt OCH PÅlitligt LÅNEFÖRETAG FÖRRA VECKA. Maila för omedelbart svar drbenjaminfinance@gmail.com

  Hej alla, mitt namn är fru Carolin Glowski, jag är från Europa, är här för att vittna om hur jag fick mitt lån från BENJAMIN LOAN FINANCE efter att jag ansökt två gånger från olika långivare som påstod sig vara långivare här på forumet, Jag trodde att deras utlåning var riktig och jag ansökte men de gav mig aldrig lån förrän en vän till mig presenterade mig för {Dr. Benjamin Scarlet Owen} C.E.O för BENJAMIN LOAN FINANCE som lovade att hjälpa mig med ett lån av min önskan och han gjorde verkligen som han lovade utan någon form av dröjsmål, jag trodde aldrig att det fortfarande finns pålitliga långivare förrän jag träffade {Dr. Benjamin Scarlet Owen} som verkligen hjälpte mig med mitt lån och förändrade mitt liv till det bättre. Jag vet inte om du också är i behov av ett akut lån, så kontakta gärna Dr Benjamin Scarlet Owen på hans e-postadress drbenjaminfinance@gmail.com

  SvaraRadera